31.6 C
Cegléd
2025. június 22. vasárnap
spot_img

Zöldségételre vágyunk

Ipari mennyiséget képes eltüntetni a családunk sült céklából. Ebből a szuperegészséges zöldségből óriási mennyiség terem a kertünkben. Zömük sült céklaként végzi, mert a sütés valami olyan zamatot hoz ki belőle, amit nem lehet megunni. Semmi köze az ecetes salátához, bár annak sem vagyok ellensége! No, de lássuk a receptet: A céklát nyersen megpucoljuk és 1×1 cm-es kockákra vágjuk. Olívaolajon, kis lángon barnacukrot karamellizálunk, ehhez adjuk a céklakockákat. Só, bors, kakukkfű a fűszerei. Kis lángon saját levében pároljuk, de ha szükséges pici vizet tehetünk hozzá. Ha roppanósra puhult, akkor balzsamecettel ízesítjük, így hagyjuk kihűlni. Jól működik magában, köretként, de salátalapként is. Keverhetjük madársalátával és fetakockákkal pirítóssal tálalva, de az oroszok jól bevált majonézes céklájaként is továbbgondolhatjuk. Ha arra gondolunk, hogy ők Szibériában kanalazzák, már nem is érezzük olyan hidegnek a januári telet.


Fotó: Most jön jól a – kertből még nyáron begyűjtött – télálló zöldségféle…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Szemvédelem prémiumminőségű napszemüvegekkel

Ahogy megjelennek az első napsugarak, a híradásokban is nap...

Halálos áramütés

Halálos áramütés: Vádat emeltek három vasúti dolgozó ellen A Pest...

Környezetbarát megoldások a kéztörlők birodalmában

A fenntartható világ nem csak az energetikai szektorban -...

A vasbeton medencék élménye és tartóssága

Szeretne egy olyan medencét, amely hosszú távon vonzó és...

Balatoni kikapcsolódás új köntösben

A nyár beköszöntével egyre gyakrabban olvashatunk a hírekben a...