1.2 C
Cegléd
2023. november 30. csütörtök
spot_img

Zöldségételre vágyunk

Ipari mennyiséget képes eltüntetni a családunk sült céklából. Ebből a szuperegészséges zöldségből óriási mennyiség terem a kertünkben. Zömük sült céklaként végzi, mert a sütés valami olyan zamatot hoz ki belőle, amit nem lehet megunni. Semmi köze az ecetes salátához, bár annak sem vagyok ellensége! No, de lássuk a receptet: A céklát nyersen megpucoljuk és 1×1 cm-es kockákra vágjuk. Olívaolajon, kis lángon barnacukrot karamellizálunk, ehhez adjuk a céklakockákat. Só, bors, kakukkfű a fűszerei. Kis lángon saját levében pároljuk, de ha szükséges pici vizet tehetünk hozzá. Ha roppanósra puhult, akkor balzsamecettel ízesítjük, így hagyjuk kihűlni. Jól működik magában, köretként, de salátalapként is. Keverhetjük madársalátával és fetakockákkal pirítóssal tálalva, de az oroszok jól bevált majonézes céklájaként is továbbgondolhatjuk. Ha arra gondolunk, hogy ők Szibériában kanalazzák, már nem is érezzük olyan hidegnek a januári telet.


Fotó: Most jön jól a – kertből még nyáron begyűjtött – télálló zöldségféle…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Dobogós helyen a Szelektív Bemesek csapata

A Ceglédi Szakképzési Centrum Bem József Műszaki Technikum és...

Év főtere díj

A nagykőrösi Hősök tere lett a 𝗟egvirágosabb főtér. A...

Rémálom az irodai nyomtatás? Nem kell, hogy az legyen!

    A nyomtatók sajnos gyakran lehetnek az irodában a stressz...

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...