29.6 C
Cegléd
2024. július 22. hétfő
spot_img

A Judosok is kiváló évet zártak

Nemzetközi szinten, csak a még mindig „üres” junior korosztályban nem indult ceglédi judos kontinentális vagy világversenyen. A felnőtt, U23-as és ifjúsági EB-on és a felnőtt VB-on viszont volt ceglédi induló.

Szakosztályunk sztárja Ungvári Miklós 34. évesen is remek évet produkált. A felnőtt EB-on harmadik, a VB-on kilencedik lett. Igazán nem rajta múlott, hogy nem lett még jobb szereplés. Fél lábbal már Rio-i indulónak számít, miután kvalifikációs versenyeken szenzációsan teljesített, két Grand Prix versenyen (Samsun, Quindao), a Tokyo-i Grand Slam-en és a Miami Világkupán lett érmes. Testvére Attila is kezd magára találni, a Samsun-i Grand Prix bronz, a Jeju-i Grand Prix V. hely és két Világkupa ezüst (Miami és Tallin) jelzi, hogy jó irányba halad. 

Az U23-as korosztályban Keliger Bernadett jeleskedett, két Európa Kupa éremmel – Pozsonyban II., Bergrádban III. hely – kvalifikálta magát a Wroclawi EB-ra, ahol hetedik lett. Az ifjúsági korosztályban Tamasi Szandra EORV bronz éremmel (Teplice) kvalifikálódott az EB-ra, sajnos ott már nem ért el helyezést, de ő még két évig ifjúsági korcsoportban versenyez. Reméljük 2015-ben már az EB helyezés is sikerül neki.

A serdülő Európa Kupán Győrben a még csak diák korú Szegedi Dániel bronzérmes lett. Éves teljesítménye alapján, Dani a legjobb általános iskolai sportoló díj I. fokozatát is elnyerte Pest Megyében.

A nemzetközi eredményeknél is jobban szerepeltek versenyzőink a hazai versenyeken és Országos Bajnokságokon. A KÖZGÉP-CVSE Judo Szakosztálya úgy nyert 25 érmet, köztük 7 aranyat az OB-on, hogy a két Ungvári testvér a felnőtt OB-on a külföldi tábor miatt, Ürögdi Dominik és Tamasi Szandra pedig sérülés miatt nem indulhatott a diák „B” , illetve ifjúsági OB-on. A Cegléden edző Szolnoki, Nagykőrösi és Kecskeméti versenyzők még további 6 érmet, köztük két aranyat nyertek az OB-on. 

A felnőtt Országos Bajnokságon 60 kg-ban Majer Tibor bajnoki címet nyert, Keliger Bernadett 52 kg-ban III., 63 kg-ban Janovszki Helga VII. helyezett. 

Az U23-as OB-on Keliger Bernadett 52 kg-ban aranyérmes, Janovszki Helga 63kg-ban pedig V. helyezett lett. A junior OB-on Tamasi Szandra 44kg-ban ezüstérmes. A junior „B” OB-on Árvai Péter 90kg-ban ezüstérmes, az ifjúsági OB-on V. helyezett, az ifi „B” OB-on pedig III. helyen végzett. Az ifi „B” OB-on még további három ezüst és egy bronzérmet nyertek sportolóink: Détári Dániel, Simoncsik Zoltán, Tamasi Szandra és Ócsai Ádám. 

A serdülő OB-on Détári Dániel ezüst, Szegedi Dániel, Pálinkás Milán és Ócsai Sándor bronzérmes, Klein Dorina és Szilasi Petra V. helyezett lett. A serdülő „B” OB-on Détári Dániel aranyérmes, Szegedi Dániel és Ócsai Ádám ezüstérmes, Ócsai Sándor, Pálinkás Milán és Vég Zsombor bronzérmes helyen végzett.

A diák „A” OB-on Klein Dorina és Szegedi Dániel aranyérmes, míg Száraz Lőrinc bronzérmes lett. A diák „C” OB-on Hajdú Lili és Kőgyesi Gábor lett Országos Bajnok.

Kiemelkedő siker volt, hogy serdülő csapatunk megnyerte a Csapatbajnokságot! A tartalékos felnőtt csapatunk – Ungvári testvérek Ázsiában versenyeztek – a II. osztályú CS.B.-on lett második helyezett. Keliger Bernadett letette az I. DAN vizsgát, így feketeöves mester lett. 

A szakosztályban folyó magas szintű munka elismerését jelzi, hogy Bíró Tamás mesteredző megkapta a VII. DAN övfokozatot és az MJSZ Küldöttgyűlése a Szövetség szakmai alelnökévé választotta. Ungvári Miklós regionális Prima Díj elismerésben részesült. Bíró Norbert harmadik lett az év Szövetségi kapitány választásán a paralimpiai sportágak között.

A 2015. évi válogatott keretekben számos KÖZGÉP-CVSE sportoló található. Két versenyzőnk Olimpiai „A”, kettő Olimpiai „B” kerettag. Az ifjúsági és serdülő HÉRAKLÉSZ, illetve EYOF keretnek hét ceglédi fiatal a tagja.

Sportdiplomáciai siker, hogy Bíró Norbert paralimikont, volt versenyzőnket, jelenlegi edzőnket az IBSA (Látássérültek Nemzetközi Sportszövetsége) Judo Bizottsága Elnökévé választották. Tudomásunk szerint, ő az első ceglédi sportszakember, akit nemzetközi sportszervezetbe választottak be.

A számos sport sikert hozó év zárása alkalmából a Szakosztály ez úton is köszöni támogatóinak, szponzorainak, a szülőknek és minden olyan szervezetnek, magánszemélynek a támogatását melyek/akik 2014-ben segítették az eredmények elérését. Kérjük további támogatásukat a hasonlóan kiemelkedő 2015. évi eredmények reményében.

Reméljük, hogy 2015-ben végre elkészül az új ceglédi csarnok, ami feltétele a további sikeres szereplésünknek.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Neked mennyire naprakészek az ismereteid?

Sokan úgy gondolják, hogy nem lehet nekik újat mutatni...

Tippek bidé vásárlásához

    A bidé még ma is sok család számára ismeretlen...

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....