18 C
Cegléd
2024. április 27. szombat
spot_img

Mit vár a polgármester az új esztendőtől?

A Kossuth Művelődési Központ kamaraterme adott otthont január 10-én a már hagyományosnak mondható polgármesteri újévi köszöntőnek, melyen Takáts László meghívására az önkormányzati képviselők mellett a város közéleti személyiségei, intézményvezetői és vállalkozói vettek részt.

Az újév alkalmából tartott fogadáson Takáts László elmondta: az év elején fontos, hogy végig gondoljuk azokat a dolgokat, melyek előttünk állnak és célokat fogalmazzunk meg magunknak. „Az új esztendő – ahogyan a nevében is van – megújulást jelent. Mindenki és minden számára, azonban fontos dolog, hogy megfogalmazzuk azokat a célokat, célkitűzéseket, melyek előttük állnak. Mit várunk az új esztendőtől? Azt gondolom, hogy az egyik legfontosabb kérdés mindannyiunk számára a létbiztonság, hiszen mai rohanó, forrongó világunkban ez az egyik legbiztosabb dolog, aminek meg kell legyen. A másik fontos dolog hogy céljaink legyenek az új esztendőben, így van az nem csak a saját, egyéni életünkben, hanem úgy hiszem, hogy egy város életében is.” – kezdte köszöntőjét a polgármester. 

Elhangzott: a létbiztonság tekintetében fontos dolog, hogy a 2014-es esztendő megteremtette azt az alapot, hogy kellő optimizmussal tekintsünk a 2015-ös esztendőre, hiszen az adósságátvállalással illetve a 300 millió forintos kormányzati segítséggel olyan létbiztonságban hagytuk magunk mögött a 2014-es esztendőt, hogy a 2015-ös évre bizakodással tekinthetünk. „Fontos célok vannak előttünk, hiszen ahogy elmondtuk már sokszor, a városvezetésnek, egy városnak ugyanúgy biztosítani kell azokat a dolgokat az itt élő emberek számára, amit magunk számára is fontosnak tartunk. Ilyenek a munkalehetőség, a munkahelyek, a közbiztonság, a kultúra, az oktatás, a sport és minden olyan dolog, ami a közösség erejét és magát a közösséget erősíti, erősíteni tudja.” 

A 2015-ös esztendő különleges esztendő nem csak a város életében, hanem Magyarország életében is, hiszen 25 évvel ezelőtt lett újra szabad és független az ország és ez a város, az önkormányzatiság és önállóság tekintetében is mindenképpen fontos mindannyiunk számára – hangzott el a köszöntőn. „Azonban a 2015-ös esztendő, mint azt az elmúlt hetekben tapasztaltuk és az elmúlt években is azt látjuk, hogy nem csak az ország számára, de Európa és a világ számára is új kihívásokat hoz. Egy ilyen bizonytalan, forrongó világban, amikor Európában is olyan dolgok történtek nem messze a határainktól, amik mindenképpen gondolkodásra intenek bennünket, pontosan az, hogy össze tudjunk fogni itt a Kárpát-medencében és itt Cegléd városában is.” – fogalmazott Takáts László, aki abban látja a célt, ha a ceglédiek a városért és annak környezetéért együtt tudnának tenni, a célokat együtt tudnák megfogalmazni és a végrehajtásban is együtt tudjanak működni. 

„Hiszem azt és bízom abban, s talán fogalmazhatok úgy, hogy el is várjuk minden ceglédi közéleti szereplőtől, polgártól azt, hogy legyenek olyan városi célok, melyeket meg tudunk fogalmazni és függetlenül attól hogy honnan közelítjük meg a dolgok valóságát, ezek olyan dolgok legyenek melyekért ki tudunk állni és büszkén tudjuk azt mondani, hogy mi ceglédiek ezekért dolgozunk. Hiszem azt, hogy az idei esztendő ilyen lesz. Azt gondolom hogy az induláshoz amink van, az bizakodásra ad okot, a munka ami előttünk van az jelentős és fontos, s közösen összefogva ezt mindenképpen végre fogjuk hajtani és meg tudjuk csinálni, ehhez kérem az önök segítségét és támogatását és kívánok mindenkinek boldog és eredményes új esztendőt.” – zárta gondolatait a polgármester. Az újévi köszöntőt követően a jelenlevők a Ceglédi Fúvószenekar újévi koncertjét hallgatták meg.

FOTÓK az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...