17.4 C
Cegléd
2024. május 9. csütörtök
spot_img

Ünnepek előtt – ünnepek után

A Patkós Irma Művészeti Szakközépiskola tanárai évről-évre közös munkavacsorával zárják a naptári évet. Ilyenkor számadás készül az elvégzett feladatokról, sikerekről és kudarcokról. A fenntartó alapítvány képviselőjének köszöntője után az iskola jelenlegi tanulói és korábban végzett színészei rövid műsorral köszöntötték tanáraikat. Jutalmazásokra is sor került. A fenntartó jóvoltából tehetséggondozásért és versenyfelkészítésekért rendkívüli jutalomban részesült Hornyák Dóra, Horváth Melinda és Majláth Árpád. A vacsora előtt a jelenlévők nagy tapssal fogadták a bejelentést, mely szerint az Oktatási Hivatal levele szerint tantestületünkből négy fő januárban mesterpedagógus fokozatba lép! 

A tanári vacsora mellett az évet záró diákgyűlés is hagyománynak tekinthető, amint az is, hogy ilyenkor az iskola minden tanulója ajándékot is kap! A dráma és színjáték tagozaton tanulók piros színű pólót, a tánc és mozgáskultúra szakosok pedig kék színű PIMIS pólót vehettek át. Közös fotózásokkal vidám hangulatban zárult az év utolsó tanítási napja.


Ha téli szünet, akkor sítábor!

A Patkós Irma művészeti iskolában a sportra is kiemelt figyelmet fordítunk. A téli szünetben jutalom kirándulásokat szervezünk azoknak a diákoknak, akik az év során kiemelkedő munkát végeztek. Általában Szlovákiába, sítáborba visszük őket. Ebben az évben az Európa bajnok néptáncosaink és az utánpótlásra szánt tanulóink közül válogattunk. Megérkezésünkkor még zárva voltak a sípályák. Természetes hó nem esett, ezért hóágyúkkal próbálták elfogadható állapotba hozni a terepet. Háromnapi várakozás után, szilveszter napján végre elindították a felvonókat és kezdődhetett a hóbalett!  Néptáncos legényeinken nem fogott ki a hó! Látványos eséseiket, egyedi testtartásukat és csúszástechnikájukat tanítani kellene a síakadémiákon. A festői környezetre, a szilveszteri tűzijátékra, a kártyacsatákra még sokáig emlékezni fogunk, de szlovák „barátaink” vendégszeretetét hamar feledni kellene!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Czeróczki Pál képviseli hazánkat

A legjobbak képviselik hazánkat a ŠKODA Challenge nemzetközi döntőjében A...

Megszólalt a 100 éves iskola csengője

Egy régi családtörténet folytatódott a Ceglédi Evangélikus Gyülekezeti házban....

A cserecsapat tagjait is elfogták

Két évvel ezelőtt 7 gyanúsítottal szemben fejezték be vádemelési...

Csodálatos Erdély

A "Határtalanul!" program célja, hogy lehetőséget biztosítson a magyarországi...

Baleset a 4-es úton

Két gyermek életveszélyesen megsérült egy közlekedési balesetben Ceglédnél vasárnap...