17.4 C
Cegléd
2024. május 9. csütörtök
spot_img

Megkezdődött a mezőőri szolgálat

A tanyagondnoki szolgálattal közösen indultak bejárásra a mezőőrök január 14-én, amikor a külterületeken élőkkel ismerkedtek és felmérték azon szükséges intézkedések igényét, melyek a közeljövőben várnak rájuk.

Pár hónappal ezelőtt az önkormányzat képviselő testülete szavazta meg a mezőőrség felállítását, melynek értelmében ez év január elsejétől hat mezőőr teljesít szolgálatot a város külterületein. A mezőőri szolgálatról a polgármester – aki még képviselői megbízatásában kezdeményezte annak létrehozását – a következőképp nyilatkozott a városi televízió munkatársainak: január elejével felállt a szolgálat, a mezőőrök megkapják a szükséges képzést és március végétől már teljes üzemben dolgozhatnak. 

„Azt gondolom hogy ez mindenképpen fontos és jó dolog, hiszen hosszú évek óta probléma a külterületeknek a helyzete, állapota. Örömmel tájékoztatom arról Cegléd város közvéleményét, hogy a tanyagondnoki szolgálattal együttműködve megkezdődtek a mai napon a közös járőrözések. Ez csak a munka kezdete, hiszen a rendőrséggel is hasonló együttműködésre törekszünk és a közeljövőben velük is elindulnak a járőrözések.” – fogalmazott Takáts László és hozzátette:  nagyjából tavaszra fog teljes hatékonysággal felállni a rendszer, ehhez az önkormányzat gépjárművet és különböző technikai eszközöket biztosít, illetve a lovas mezőőri szolgálatot is szeretnék elindítani; erről is előrehaladott tárgyalásokban vannak. „Összességében a mezőőrök és a közterület felügyelők feladata nem csak a köz- és külterületeken való járőrözés és vagyonvédelem lesz, hanem az ottani tapasztalható állapotoknak a felmérése is. Ahogy korábban említettem, olyan technikai fejlesztésekben gondolkozunk, hogy a város birtokában levő térinformatikai rendszerre napi szinten frissíteni tudjanak elhagyott területek, tanyák, egyéb külterületi problémák, utak és hidak állapota is rögzítésre kerüljön és gyakorlatilag eljussunk oda a közeljövőben, hogy naprakészek vagyunk a problémák tekintetében. Ehhez az anyagi forrásokat az önkormányzat biztosítani fogja a költségvetésben és bízom benne, hogy – a mezőőrök munkája mellett – hatékonyan, a külterületen élők megelégedésére fogja a rendszer a feladatát ellátni.”

Farkas Márta elmondta: szeretné, ha még több feladatot tudnának ellátni és úgy véli hogy ezzel a mezőőr kollegák is segítségükre lesznek. „Úgy látom hogy erre nagy szükség van, hiszen mi tíz év óta próbálkounk azzal, hogy rendben legyen a külterület, hogy legyen gazdája minden egyes földterületnek, de azért most is szomorúan láttam hogy azért a szemétlerakások megint elkezdődtek. Tehát mindenre szeretnénk odafigyelni.” – tájékoztatott a tanyagondnoki szolgálat vezetője. Mint mondta: ehhez az együttműködéshez minden megadatott, s szeretné továbbá, ha minden héten legalább egy nap közösen is ki tudnának menni a tanyákra, mert a szóban forgó területet egy nap alatt nem lehet bejárni.

FOTÓK az eseményről Szokolai Attilától itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Czeróczki Pál képviseli hazánkat

A legjobbak képviselik hazánkat a ŠKODA Challenge nemzetközi döntőjében A...

Megszólalt a 100 éves iskola csengője

Egy régi családtörténet folytatódott a Ceglédi Evangélikus Gyülekezeti házban....

A cserecsapat tagjait is elfogták

Két évvel ezelőtt 7 gyanúsítottal szemben fejezték be vádemelési...

Csodálatos Erdély

A "Határtalanul!" program célja, hogy lehetőséget biztosítson a magyarországi...

Baleset a 4-es úton

Két gyermek életveszélyesen megsérült egy közlekedési balesetben Ceglédnél vasárnap...