16.6 C
Cegléd
2024. május 7. kedd
spot_img

Hartyányi Norbert nyert a sajtófotó pályázaton

Hartyányi Norbert ceglédi származású fotóművész nyerte el „Mr. Franz Koffer” című képriportjáért a 33. Magyar Sajtófotó Pályázat első helyezését a művészeti tevékenység ábrázolásának kategóriájában, a sorozatok között. A szabadúszó fotós emellett egy második helyezésnek is örülhet a sorozatokban, mivel a természet és tudomány kategóriában a második helyre állhatott a dobogón „Fácán vadászat” című alkotásával.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége fotóriporter-szakosztálya által közzétett kiírásra 243 fotográfus 2738 pályázattal, összesen 7164 képpel nevezett – adta hírül az mno.hu. A legtöbb pályamű az emberábrázolás-portré kategóriában érkezett, itt a zsűri összesen 506 egyedi és sorozatpályamű közül válogathatott – közölték a szervezők a hétfői, budapesti eredményhirdetésen. Az utolsó forduló kivételével az interneten is nyilvános zsűrizés január 16. és 18. között zajlott. Az idei zsűri elnöke Adrian Evans, a Panos Pictures igazgatója volt, mellette Eric Baradat, az AFP Photo főszerkesztője, Bócsi Krisztián, a Bloomberg Finance fotográfusa, Marián Pauer fotótörténész, kurátor, valamint Reviczky Zsolt, a Népszabadság fotóriportere vett részt a munkában.

Adrian Evans az eredményhirdetés előtt kiemelte, hogy az elmúlt év legfontosabb pillanatait rögzítő pályamunkákon keresztül megismerhette az országot, amelynek jelentős fotográfiai hagyományait tapasztalatai szerint a fiatal magyar fényképészek is továbbviszik. A pályázat díjait a 33. Magyar sajtófotó kiállítás ünnepélyes megnyitóján, március 19-én adják át a tárlat helyszínén, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban, a bemutatott felvételek március 20. és május 17. között lesznek láthatók.

A díjazott pályaművek alább tekinthetők meg: Mr. Franz KofferFácán vadászat

Forrás: cegledinfo.hu / mno.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Csodálatos Erdély

A "Határtalanul!" program célja, hogy lehetőséget biztosítson a magyarországi...

Baleset a 4-es úton

Két gyermek életveszélyesen megsérült egy közlekedési balesetben Ceglédnél vasárnap...

A vártnál is sikeresebb volt a 660 perc sport

Cegléd 660 éve város. Az évforduló alkalmából megrendezett ünnepség...

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...