13.8 C
Cegléd
2024. május 6. hétfő
spot_img

Szemléletváltás a város sportéletében

– Milyen elképzeléseid vannak a jövőt illetően? 

– A város vezetői azért kerestek meg, mert változást szeretnének. Az eddigi támogatási gyakorlat helyett a sport szereplői számára átlátható támogatási feltétel rendszer kialakítása a cél. A rendelkezésre álló sportkeret elosztását arányossá, kiszámíthatóvá kell tenni. Olyan rendszert kell kialakítani, amely a teljesítményt figyelembe véve, meghatározott elvek szerint, objektív keretet teremt a támogatások elosztására. Ennek kialakítása érdekében sok valós információra, adatra van szükség. A sportlétesítmények költségvetését elemzi majd gazdasági szakember, hogy a fenntartási költségekről a város vezetése reális képet kapjon. A versenysport támogatásakor sok szempontot kell figyelembe venni: a hagyományt, a szórakoztató funkcióját, a teljesítményt, az utánpótlással foglalkozást, a város hírnevének öregbítését. Ezeket egységes rendszerbe kell nézni és ezért lesz szükséges majd később egy sportkoncepció kidolgozása: legyen a városnak egy elképzelése, mit szeretne a jövőben csinálni. És itt jelenne meg a diáksport, a lakossági sport, az egészségmegőrzés. Tízezernél több nyugdíjas van Cegléden, az ő számukra is ajánlani szeretnénk olyan lehetőségeket, amely tartalmassá teszi mindennapjaikat.

– Mit szeretnél elérni?

– Van egy elvem, amit mindig vallottam: a versenysport mellett az egészségmegőrzés, a diák- és lakossági sport is megfelelő szerepet kell, hogy kapjon. Ez fontos terület. Szeretném, ha rendszeres, kedvezményes vagy akár ingyenes sportolási lehetőséget is biztosítana a város a lakosságnak. A sok megvalósítandó tervből egyet kiemelek: szeretném, ha újra bekapcsolódnának az iskolák a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által szervezett országos diákolimpia versenyrendszerébe. Ennek elősegítése érdekében megbeszélést folytattunk a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) tankerületi igazgatójával és az egyesületek vezetőivel. Az állami fenntartású iskoláknak könnyebb a dolga, mert az MDSZ és a KLIK közötti megállapodás értelmében nem kell nevezési díjat fizetniük. Az egyesületek is szívesen segítenek majd, hiszen érdekük hogy az iskolákban sportoló tagjaik különböző sportágakban el tudjanak indulni ezen a megmérettetésen. A város a helyi diákolimpia rendezvényeket szívesen megszervezi majd, s reményeim szerint a megyei, ill. országos versenyekre a KLIK-kel közösen az utaztatások és a kísérők költségeit is biztosítani tudjuk. Az iskolák jó ötleteit, elképzeléseit is támogatni szeretnénk. Azt gondolom, hogy fontos a városi nagy rendezvényeken sportolási lehetőségeket is felkínálni, együttműködve a rendezvényszervezőkkel. Szeretnénk megtartani és megbecsülni a sport eddigi támogatóit és bízunk abban, hogy az új szemlélet megsokszorozza a segítő szándékot.

– Az új feladatköröd mellett mi lesz a PEMESZ-el?

– Úgy vállaltam el ezt a kihívásokkal teli feladatot, hogy mellette a szabadidősport szövetségben végzett tevékenységemet továbbra is folytatom. A sport más területein is aktív vagyok, ezek megvalósításában részt veszek. Ezt az önkormányzat vezetői elfogadták, melyet ezúton is köszönök. Aki engem ismer, az tudja, milyen lendülettel és energiával dolgozom. Ma már sok minden elintézhető telefonon, interneten és egyéb módon is, amihez nem szükséges alkalmanként a jelenlétem. Azt remélem, hogy a sport különböző területein végzett munkám segít abban, hogy a város sportélete hatékonyabb legyen. Remélem, egyre többen kapcsolódnak majd be játékosként, szabadidő sportolóként, diákversenyek résztvevőjeként, szurkolóként a város életébe.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...