13.5 C
Cegléd
2024. május 6. hétfő
spot_img

Cél: a legjobbnak lenni Magyarországon

– Ha a remek szakosztályi teljesítmény mögé nézünk, mit mutatott a felnőtt csapatbajnoki szereplés, a régebbi versenyrendszerekben nagyon népszerűek voltak ezek a viadalok a szurkolók körében?

– A felnőtt csapatunk izgalmas döntő után a negyedik helyen végzett, úgy, hogy megvertük az előző évi bajnokot és a harmadik helyezettet és csak a bajnok FTC-től kaptunk ki. Tudni kell, hogy két évvel ezelőtt még az NB II-ben voltunk bajnokok, 2013-ban pedig már az NB I-ben a lettünk hatodikok. 

– Az egyéni versenyek is hasonló javulást mutatnak?

– Kiemelkedően szerepeltek a CVSE birkózói valamennyi korosztályban. Összesen 14 országos bajnoki címet nyertek és ezen felül még hat diákolimpiai bajnokságot is. A dobogós helyezéseink is mutatják az utánpótlás kiválasztás- és nevelés magas színvonalát Cegléden és a környező településeken, melyek a szakosztályunk tagszervezetei. Mellesleg 22 ezüst- és 28 bronzérem jutott versenyzőinknek.

– Név szerint kiket emelne ki birkózóik közül?

– Első helyen a Lőrincz testvéreket, Tamást és Viktort. 2014-ben mindketten világbajnoki bronzérmesek lettek. Ők büszkeségeink, példaképeink és reménységeink. Ezer szállal kötődnek Ceglédhez, a 2016-os Rio de Janeirói olimpia magyar reménységei. Kozák Pista is remek eredményeket tud maga mögött, neki nem kedvez az időközben bevezetett súlycsoportváltozás. A junior válogatottnak tagjai Andrási József és Bubori Dorina, utóbbi a felnőtt kerettel is dolgozik. Az ifjúsági válogatott keretnek Lakatos Tamás, Török Tamás, Kecskeméti Ferenc és Kecskeméti Krisztián a tagja, valamennyien nagyon tehetségesek. Mögöttük ott vannak a feltörekvő gyerekek.

– A CVSE birkózó szakosztálya kiemelt státusszal bír, létszám és siker orientált a Magyar Birkózó Szövetség döntése alapján. Hogyan, milyen szakmai körrel tudják ezt ellátni?

– A CVSE un. „Nagy centrum” lett. Ez körzet központúságot jelent, öt ilyen van az országban. Ceglédhez tartoznak a térségből Nagykőrös, Nyársapát, Csemő, Törtel és Tápiószőlős. Előkészítés alatt van Abony és Újszilvás. Több településen hagyománya van a sportágnak, akár önálló szervezeti egységként, akár kihelyezett szakmai csoportként.

– Miként alakulnak a tárgyi- és személyi feltételei a munkának, hogyan áll az új birkózó csarnok megvalósítása?

– A vezetőedzői teendőket Pap Ferenc látja el, mellette közvetlenül Pap Attila, Kovács Béla lát el edzői feladatokat. Ők Cegléden és egy-egy kihelyezett csoportnál is dolgoznak. Csemőben a korábbi sokszoros bajnokunk Sárközi Viktória, Nagykőrösön a szintén sikeres egykori birkózó Sárosi Tibor fogja össze a fiatalokat. Nem könnyű 160 sportoló, köztük 106 igazolt versenyző napi felkészülését átlátni, összefogni. Az új birkózó csarnok megvalósításának van „A” és „”B” változata, bármelyik valósul meg, javulnak a felkészülés, az edzések körülményei. A Magyar Birkózó Szövetség 80 millió forintot tud erre biztosítani, ami valamivel több, mint a fele a szükségesnek.  Élvezzük a Ceglédi Önkormányzat pozitív hozzáállását, Takáts László polgármester elkötelezett a város sportja iránt, de fontos más források bevonása is e döntésbe.

– A Magyar Birkózó Szövetség ezekben a napokban tarja tisztújító közgyűlését. Mit vár ettől az eseménytől?

– Minden tekintetben lojalitást a sportág működési körülményeinek igazságos segítésében. A mi kapcsolatunk a szövetséggel folyamatosan korrekt volt és együttműködő. Gáspár Tamás igazgató jó ismerője hosszú ideje a ceglédi egyesület és szakosztály pozitív hozzáállásának a célok elérésében, a birkózás népszerűsítése, szép hagyományainak folytatása érdekében.  

– Milyen módon biztosíthatják a Lőrincz-testvérek a riói olimpiára való kijutást?

– Az idén esedékes Las Vegas-i világbajnokságon az első ötben való helyezés elérése, vagy a jövő évben sorra kerülő három kvalifikációs versenyen való sikeres helytállás a biztosíték. 

– Mi lehet a szakosztály elnökének célkitűzése 2015. évre, egy sikeres múlt évi minősítés után?

– A jók között a legjobb legyen a CVSE birkózó szakosztálya Magyarországon. Bízom abban, hogy a 2014-ben kivívott kitűnő helyezésünk után ez nem elérhetetlen, csak még az eddigieknél is többet kell dolgoznunk érte.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...