14.8 C
Cegléd
2024. május 20. hétfő
spot_img

Nyílt nap a Gubodyban

Február 3-án délelőtt nyílt napot tartottak az érdeklődő diákoknak és szüleiknek a Gubody Ferenc Szakképző Iskolában. A rendezvényen bemutatták az iskola épületét, képzéseit, a tanulható szakmákat és a szabadidős lehetőségeket is.

– A 2007 óta működő iskola a kezdetektől fontos feladatának tartotta a felzárkóztató képzést. – mondta el lapunknak Vincze Imréné igazgató. – Azoknak, akik a normál iskolai környezetből kihullanának lehetőséget biztosítunk arra, hogy felzárkózzanak, szakmát tanuljanak és akár érettségit szerezzenek. A magatartási problémák, rongálás egyre kevésbé jellemző a diákokra. Motiválják őket azok a sikerek, amit gyakorlatközpontú képzéseinkben elérhetnek. Az, hogy nem csupán tanműhelyi körülmények között tehetik próbára magukat, hanem például a múzeum, az általános iskolák, vagy most a bíróság felújításánál is dolgozhattak kőműves és festőtanulóink, az nagy sikerélményt ad nekik. Valódi gyakorlatot szereznek és keresettek a munkaerőpiacon. Ugyanez elmondható a szociális gondozó-ápoló szakos diákjainkról is, akiket a kórház és idősek otthona is fogad gyakorlatra. 

– Diákjaik sokszor nehéz családi, anyagi körülmények közül jönnek, akiknek a tanulás csak egy gond a sok közül…

– Alapítványunk pályázatokon keresztül támogatja a diákokat, a nem közvetlenül tanulással összefüggő problémák esetén is. Az osztályfőnökön  túl mentorok és pszichológus is segíti a gyerekeket. – mesélte az igazgató, aki azt is hozzátette az iskola szellemiségéről több diák története tanúskodik. Mint elmesélte most végez kőművesként egy diákjuk, aki úgy került a Gubody iskolába, hogy csupán 6 osztályt végzett el. – Itt elvégezte a 7-8. osztályt és most, 20 évesen lesz szakma a kezében. Ezalatt az idő alatt családot is alapított, felesége szociális gondozónak tanul nálunk. Arra is volt példa, hogy kisbabájuk felügyeletét nem tudták megoldani. Mondtam: behozhatják, ha nem zavarja a baba az órát. A babakocsival a pad mellett, nyugodtan tudott tanulni a fiatal édesanya…

FOTÓK az eseményről itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...

Számos extra utólag is beszerelhető egy autóba

    Sokan ragaszkodnak régi, jól bevált autójukhoz. Lehet, hogy csak...

Növeljük az állóképességünket étrend-kiegészítővel!

    Az, hogy mekkora teljesítményre vagyunk képesek egy adott intervallumban,...

Allergiás a kutyád? Ezekből a jelekből ismerheted fel!

    Az allergia a szervezet túlzott mértékű reakciója bizonyos anyagokkal,...

Egy központi elem a nappaliban: a dohányzóasztal

  Lábtartó, italtartó, íróasztal vagy éppen egy műalkotás. A dohányzóasztal...