11.7 C
Cegléd
2024. május 6. hétfő
spot_img

Vádemelés a ceglédi dílerrel szemben

A Ceglédi Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki „Herbál” néven futó anyagot adott el számos ceglédi fiatalnak.

Az a kormányrendelet, ami a kábítószerek, pszichotrop anyagok és új pszichoaktív anyagok ún. C jegyzékét tartalmazza, új pszichoaktív anyagnak tekinti az AB-PINACA, az ABFUBINACA és az AB-CHMINACA nevű anyagokat tartalmazó szereket. Ilyen anyagokat tartalmaz egy, az illegális forgalomban „Herbál”-nak nevezett szer.

Az ügy vádlottja 2013 nyarától ismeretlenül maradt személytől „Herbál”-t szerzett, azt fogyasztotta és elfogásáig, 2014 októberéig Cegléden heti vagy napi rendszerességgel ismerőseinek értékesítette. Vevői között számos fiatalkorú fiú is volt. A nyomozás során 14 vevőt sikerült felderíteni, de a vádlott ügyfélköre ennél szélesebb volt. A vevők a szerért készpénzzel, élelmiszerrel, illatszerekkel, mobiltelefonokkal, ruhaneművel, fűrésszel és más értéktárgyakkal fizettek.

A Ceglédi Járási Ügyészség börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben, aki előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...