13.8 C
Cegléd
2024. május 6. hétfő
spot_img

Cegléden vizsgáztak

Először tettek hatósági vizsgát 2015. február 9-én a Pest megyei Sulimoped program diákjai. A 2014/15. tanévben a Pest megyei Abonyban szervezik meg a programot. Az e-learning, valamint néhány személyes konzultáció után Cegléden, a Pest Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének Ceglédi Járművizsgáztatási Csoportjánál adtak számot tudásukról a hallgatók. A sikeres elméleti vizsga után kezdődhetnek a gyakorlati felkészítések, valamint az elsősegélynyújtó képzés lebonyolítása.

A program tantervi órakereten kívül, elektronikus oktatási módszerek (e-learning) és részben szimulátorok alkalmazásával, az Országos Rendőr-főkapitányság- Országos Balesetmegelőzési Bizottságának szakmai és anyagi támogatásával valósult meg. A program célja, hogy -­ a lehetőségekhez mérten – minél több általános iskolás diák rendelkezzen segédmotoros kerékpár vezetői engedéllyel.

Az idei tanévben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottsága az abonyi Somogyi Imre Általános Iskolában tartotta a képzést, melynek válogatója 2014. szeptember 25-én zajlott le.  A programba való bekerülés összetett szempontokon alapult, előnyt élveztek a hátrányos helyzetben élő diákok, a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező tanulók, valamint akik korábban jól teljesítettek felmenő rendszerű közlekedésbiztonsági versenyeken. A válogató során elért – elméleti és gyakorlati – teljesítményük, valamint az őket oktató pedagógusok szakvéleménye alapján a rengeteg jelentkező diák közül 50 fő vehetett részt az idei programban.

Az ünnepélyes megnyitóra 2014. szeptember 29-én Abonyban került sor, ahol részt vett a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság vezetője, a Pest Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének képviselője, a Somogyi Imre Általános Iskola vezetője, az E-Educatio Információtechnológiai Zrt., az e-learning tananyagot biztosító cég­ képviselője, a Gyorsjogsi Autósiskola képviselője és a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetője is.

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...