13.1 C
Cegléd
2024. május 8. szerda
spot_img

Téli Matektábort tartottak

A Matematika Összeköt Egyesület téli matektábort szervezett Cegléden február 13-15. között. Az egyesület tagjai elhivatott fiatal matematikusok, fizikusok és egyetemi hallgatók, akiknek szívügye a tehetséggondozás és az élményalapú matematikaoktatás népszerűsítése. A matematika népszerűsítése mellett célul tűzték ki többek között, hogy a matematika iránt érdeklődő tehetséges általános- és középiskolai tanulók számára közösséget teremtsenek, szakmai és szociális készségeik fejlődését általános iskolás koruktól kezdve az egyetemi oklevél megszerzéséig figyelemmel kísérjék és támogassák.

Tizenöt éve szervezik az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Medve Szabadtéri Matekversenyeket és a Medve Matektáborokat. Idén másodszor Cegléden szervezték meg a Téli Matektábort. A több mint 80 diákot a Dózsa György Kollégiumban szállásolták el, itt volt az első két nap programjainak többsége is. A vasárnapi záró rendezvényt a Kossuth Gimnáziumban tartották.

A gimnázium tanulói már évek óta lelkesen vesznek részt a Medve Szabadtéri Matematikaversenyeken Budapesten, Debrecenben és Szegeden, valamint táboraikban. A nyári és téli táborokban izgalmas fejtörők és csoportos vetélkedők mellett érdekes ismeretterjesztő előadásokat hallgathatnak a résztvevők, de természetesen van idő társasjátékozni, ismerkedni, kikapcsolódni, és ami ezekből a táborokból sosem hiányozhat – sokat nevetni. A tábor szervezői csapatának jelentős része korábban diákként maga is részese volt ennek az élménynek.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Czeróczki Pál képviseli hazánkat

A legjobbak képviselik hazánkat a ŠKODA Challenge nemzetközi döntőjében A...

Megszólalt a 100 éves iskola csengője

Egy régi családtörténet folytatódott a Ceglédi Evangélikus Gyülekezeti házban....

A cserecsapat tagjait is elfogták

Két évvel ezelőtt 7 gyanúsítottal szemben fejezték be vádemelési...

Csodálatos Erdély

A "Határtalanul!" program célja, hogy lehetőséget biztosítson a magyarországi...

Baleset a 4-es úton

Két gyermek életveszélyesen megsérült egy közlekedési balesetben Ceglédnél vasárnap...