26.2 C
Cegléd
2024. április 29. hétfő
spot_img

Bácsvíz számlázási tájékoztató

Tisztelt Ügyfeleink! Bizonyára Önök is észrevették, hogy – bár a szolgáltatás folyamatos és az üzemeltetés átvétele zökkenőmentesen zajlott – a szolgáltató-váltásból adódóan a számlázás időben kissé eltolódik, mivel fogyasztóink adatainak átvétele a BÁCSVÍZ Zrt. rendszerébe némi átfutási időt igényelt, így új felhasználóink számláinak kiállítását a napokban tudjuk megkezdeni.

2015. márciusában minden ügyfelünk meg fogja kapni első víz- és csatornadíj számláját a BÁCSVÍZ Zrt-től. Ebben a februári időszakról szóló részszámlában az előző év fogyasztási adatai alapján kalkulált egy havi mennyiség kerül kiterhelésre minden felhasználási helyre.

2015. március hónaptól kezdődően vízmérő-leolvasó munkatársaink megkezdik leolvasási, ellenőrzési tevékenységüket Cegléd város területén, felkeresik az ingatlanokat a vízmérő leolvasása és ellenőrzése céljából. A lakossági felhasználási helyeken felszerelt vízmérők Társaságunk leolvasási gyakorlatának, valamint hatályos Üzletszabályzatunkban foglaltaknak megfelelően félévenként kerülnek leolvasásra. Az első leolvasást követő elszámolás a 2015. január 1. és a leolvasás időpontja közötti fogyasztási adatokon alapul majd.

A két mérőleolvasás közötti időszakban havonta részszámlákat készítünk, a 2014. évi tényleges fogyasztás egy hónapra jutó átlagát alapul véve. A féléves leolvasást követően elszámoló számlát állítunk ki, mely tartalmazza az elszámolt időszak tényleges fogyasztása és a részszámlákban elszámolt díjak közötti különbözetet.

Kérésre lehetőség van arra, hogy ügyfelünk saját fogyasztási szokásait figyelembe véve határozza meg a havi részszámlákban elszámolandó víz- és csatornamennyiséget. Ezt az igényét telefonon, levélben, e-mailben vagy személyesen jelezheti Társaságunk felé.

Ha Ön bekötési vízmérővel (főmérővel) rendelkező ügyfelünk, 2015. április hónaptól kezdve van lehetőség arra is, hogy havonta tényleges vízfogyasztása alapján készítsük el számláját, amennyiben erre vonatkozó igényét jelzi számunkra, valamint vízmérőjét havonta leolvassa és vízmérő állást minden hónap 25-ét követő 6 napon belül bejelenti Társaságunk részére.

Társasházak esetében a társasház tagjainak egyetértése és erről szóló határozata birtokában tudunk a társasház közös képviselőjével megállapodást kötni a mellékvízmérő és a bekötési vízmérő állások havi bejelentése alapján történő elszámolásra. Erre az elszámolási módra történő átállásnak további feltétele még, hogy a közös képviselő vállalja az igény jelzését ügyfélszolgálatunk felé, majd a vízmérők havonta történő leolvasását és a mérőállások bejelentését.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy számláikat készpénzátutalási megbízással (csekken), csoportos beszedési megbízás útján illetve átutalással egyenlíthetik ki, a felhasználási helyen díjbeszedőnél történő számlakiegyenlítés megszűnik – köszönjük megértésüket.

A víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos kérdéseik esetén alábbi elérhetőségeinken állunk szíves rendelkezésükre:

Műszaki hibabejelentés: 80/200-423

Telefonos ügyfélszolgálat: 40/40-30-20

E-mail: ugyfelszolgalat@bacsviz.hu

Személyes ügyintézés: Cegléd, Szolnoki út 6.

Köszönjük az átállási időszakban tanúsított türelmüket és megértésüket, kérjük segítő együttműködésüket a vízmérő-leolvasások során.

BÁCSVÍZ Zrt.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hat polgármester jelölt

Átvették az ajánlóíveket a jelölő szervezetek és a jelöltek,...

Diákolimpiai elődöntő sikerek

2024.04.27-én Csongrád adott otthont a FitKid Országos Diákolimpiai "A"...

Nem sokon múlt a tömegbaleset

Ismét egy döbbenetes felvétel került elő a magyar utakról....

Szemkápráztató látvány a ceglédi napnyugtában

Több országos hírportál is beszámolt róla, az Időkép oldalán...

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...