32.1 C
Cegléd
2024. július 19. péntek
spot_img

Katasztrófavédelmi verseny

A megújult Cegléd Városi Sportszoda adott otthont február 26-án a katasztrófavédők országos úszóversenyének, melyen húsz megyéből huszonkét csapat közel kétszáz résztvevője mérte össze tudását kilenc úszásnemben, két korosztályban és nemben az úgynevezett “pontszerző bajnokságon”.
A Katasztrófavédelmi Országos Pontszerző Bajnokság célja, hogy a hivatásos katasztrófavédelmi szervek állományának figyelmét felkeltse az aktív sportolási lehetőségek, az egészséges versenyszellem és az egészséges életmód kialakítása iránt. Az év folyamán több alkalommal, több sportágban (pl.: úszás, terepfutás, labdarúgás, atlétika, fekvenyomás, sárkányhajó stb.) zajló pontszerző versenyeken a megyék vetélkednek egymással. A versenyeken való részvétel a résztvevőknek szolgálati útnak minősül, a résztvevők számára térítésmentes utazást biztosítanak. A különböző sportágakban megrendezett fordulókon a csapatok pontokat szereznek, majd az idény végén összesített eredményhirdetésre kerül sor. A lagjobb megyék sporteszköz jutalomban részesülnek.
A ceglédi fordulón négy ceglédi versenyző indult Hörömpő Ferenc a 100m gyors úszásban és Fehér István a 200 m mell úszásban eredményesen részt vett. Klemec Ferenc a 100 m gyors úszásban 4. helyezést, Károly Zsolt szintén a 100 m gyors úszásban 3. helyezést ért el. A győztesek a 42 futam végén kupát, oklevelet kaptak. A mai fordulón a fővárosi katasztrófavédők szerezték a legtöbb pontot.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...