34.1 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

A Dal ceglédi alkotója

– Az ilyen versenyeken az előadón van a hangsúly általában, de nálatok úgy érzem, teljes az „egyenjogúság” szövegíró, zeneszerző és előadó között…

– Nagyon szépen fogalmazol, én is úgy érzem, hogy harmonikus az együttműködés, de itt nem csak hármónkra gondolok. Bogi énekestársaitól (Sapszon Orsolya, Szeder-Szabó Krisztina, Dely Domonkos, Szakonyi Milán) kezdve, Lee Oliver gitároson, a managementen, a Tom-Tom Records munkatársain keresztül itt mindenki hasonlóan fontos szerepet játszik. Együtt dolgozunk egy célért és kölcsönös a tisztelet mindenki felé. Természetesen Bogi zeneisége, profizmusa és kitartása nélkül ez nem jött volna ilyen formán létre, kétségtelen, hogy ő az összetartó erő.

– Hollandiában születtél, Cegléden nőttél fel. Mesélj egy kicsit a gyerekkorodról!

– Utrechtben születtem, de még nem voltam 2 éves amikor Ceglédre költöztünk. Itt „kétanyanyelvű” családban nőttem fel. A házunk kapui mindig nyitva álltak a szüleim mindenféle országból érkező barátainak, így a holland és a magyar mellett az angol nyelv is a részemmé vált. Emellett a zene is kitöltötte a mindennapjaimat, édesapám Bori Viktor, jazz zongorista, a Bori Jazz fesztiválok megálmodója és megvalósítója.     

– Tehát a zenei indíttatás a családból jött. Mikor kezdtél el zenét tanulni?

– A Táncsics Mihály Zenei Általános Iskolába jártam, a ceglédi zeneiskolában tanultam zongorázni, majd a gimnáziumban a leánykar tagja voltam. A Cegléd által kínált zenei képzések a művészi utam részei, de a zenével való összefonódásom és az alkotói pálya felé orientálódás elsősorban édesapám intelligens zenei terelésének köszönhető.  

– 2007-ben érettségiztél a ceglédi gimnáziumban. Érettségi után hol tanultál?

– Az ELTE Angol/Amerikanisztika szakán diplomáztam, ezzel párhuzamosan jártam a Kőbányai Zenei Stúdióba, illetve egy ösztöndíjas program keretein belül Párizsban is jártam egyetemre.

– Mikor kezdtél el tudatosan zenei pályára készülni?

– A zene mindig jelen volt az életemben, amiről mindig tudtam, hogy velem lesz, még ha nem is mindig volt tiszta képem arról, hogy milyen formában. Nem tudok egy konkrét pillanatot mondani, amikor a zene természetes jelenlétéből tudatos jelenlét lett. Sok apró eseményből és döntésből áll a zenei utam és nagyjából mindegyiket ugyanolyan fontosnak tartom.

– Eddigi zenei pályafutásod?

– Az érettségi után hamar bekerültem a budapesti zenei körforgásba. Sokféle stílusban kipróbáltam magam a ska-tól a jazz-ig. A Párizsban töltött időszakban döntöttem úgy, hogy a saját szerzeményeimre, a saját projektemre fektetem a hangsúlyt. Ebben érzem magam igazán hiteles előadónak. Azóta is ezen dolgozom. 2014. október 25-én jelent meg az első lemezem, Fragments címmel. Jelenleg Hollandiában élek és főleg ott koncertezem, de idén magyar turnét is tervezek, aminek reményeim szerint lesz ceglédi állomása is.  

– Mostanában dalszövegeket is írsz. Ez pályamódosítás vagy az éneklés mellett szeretnéd ebben is kipróbálni magad?

– Ha megmutatnám a gimis füzeteimet, akkor a szokásos firkák mellett, elég sok dalszöveg részletet találnál bennük.:) Én alapvetően énekes dalszerzőnek tartom magam, ez a két dolog szorosan összefügg. Nagyon szívesen szerzek más előadóknak, a dalszövegek írásában szépen tudom alkalmazni az angol szakon szerzett tudásomat és úgy egyáltalán a nyelvek és a zene iránt érzett szenvedélyemet.

– A következő megmérettetés Bécsben vár rátok. Biztos lehetsz benne, hogy nagyon sok ceglédi is szurkol majd nektek május 19-én. Sok sikert kívánok!

Aki szeretne többet tudni Sára saját projektjéről, amely Sára Hélène néven fut a www.facebook.com/sarahelenemusic oldalon tudja követni.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...