19.4 C
Cegléd
2024. május 8. szerda
spot_img

A Nemzeti Színházban léptek fel

Március 8-án, vasárnap a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola 30 tanulója irodalmi összeállítással idézte fel 1848. március 15. eseményeit Budapesten a Nemzeti Színház Gobbi Hilda-színpadán.

A felkérés még januárban érkezett a KLIK Ceglédi Tankerületének igazgatójától, Fodor Gábor úrtól és Domonkos Márta referenstől, a program koordinátorától.
A Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila és kollégája, Rubold Ödön színművész közel fél éve indították „Kölyöknap” elnevezésű, vasárnap délelőttönként megrendezésre kerülő, a családokat a színházba csalogató, kicsiknek és nagyoknak egyaránt szórakoztató, tartalmas tematikus programjukat.
Egy héttel nemzeti ünnepünk előtt az 1848-as forradalom volt a téma.Az előtérben kézműves és drámafoglalkozások keretében elevenítették fel szülők és gyerekek a dicső nap történéseit.
Mi, Tácsisosok a Gobbi Hilda-színpadon mutattuk be félórás műsorunkat telt ház előtt a program résztvevőinek és a minket kísérő szülőknek, hozzátartozóknak. Reviczky Gyula szavaival élve – álmodtunk és visszahívtuk a régit: játékunkkal életre keltettük Petőfi, Jókai, Szendrey Júlia, Vasvári és a nép lelkesedését, vágyait.
Felejthetetlen élményben volt részünk ezen a vasárnap délelőttön.
Köszönjük Fodor Gábor igazgató úrnak és Domonkos Márta referensnek, hogy a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskolára esett a választásuk.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Czeróczki Pál képviseli hazánkat

A legjobbak képviselik hazánkat a ŠKODA Challenge nemzetközi döntőjében A...

Megszólalt a 100 éves iskola csengője

Egy régi családtörténet folytatódott a Ceglédi Evangélikus Gyülekezeti házban....

A cserecsapat tagjait is elfogták

Két évvel ezelőtt 7 gyanúsítottal szemben fejezték be vádemelési...

Csodálatos Erdély

A "Határtalanul!" program célja, hogy lehetőséget biztosítson a magyarországi...

Baleset a 4-es úton

Két gyermek életveszélyesen megsérült egy közlekedési balesetben Ceglédnél vasárnap...