35.4 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

Nem hívták ki a mentőt

Három férfi ellen segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasolnak vádemelést a nagykőrösi rendőrök. A vádlottak egy baleset után csak másnap hívtak mentőt a sérülthöz, aki a kórházban elhunyt.

A Nagykőrösi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya eljárást folytatott K. Imre 32 éves ceglédi, valamint N. János 47 éves és D. József 51 éves nyársapáti lakosok ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a három férfi, két gyermek és a sértett 2014. június 7-én 19 óra körüli időben a D. József által hajtott lovas kocsival közlekedett Nyársapát, Ugyeri úton. Az utasok a lovas kocsi rakfelületén szabálytalanul utaztak. Az 51 éves gyanúsított az Ugyeri út és a Vak dűlő kereszteződéséhez érve jobbra kanyarodott, melynek során a hátul szabálytalanul utazó sértett elveszítette az egyensúlyát és a lovas kocsiról az úttestre esett, ahol beverte a fejét. Az esés következtében a férfi – az igazságügyi szakértő véleménye alapján – koponyaűri sérülést szenvedett.
D. József és társai a baleset bekövetkezéséről nem értesítették a hatóságokat, a sértetthez nem hívtak mentőt és nem vitték kórházba. A gyanúsítottak nem nyújtottak tőlük elvárható segítséget, hanem a sértettet egy nyársapáti házba vitték, ahol a balesetet megelőzően is tartózkodott. Csak másnap hívtak mentőt a sérült férfihoz, aki 2014. június 12-én a kórházban elhunyt.
A ceglédi és nyársapáti férfiakat a rendőrök – a szükséges nyomozási cselekmények elvégzését követően – 2015. január 29-én gyanúsítottként hallgatták ki. D. József több közúti közlekedési szabályt is megszegett, így őt közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is gyanúsítottként hallgatták ki.
A férfiak ellen folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.

A kép illusztráció!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...