27 C
Cegléd
2024. július 16. kedd
spot_img

Abonyi közpénz a Questor botrányban

Abony is érintett a Questor botrányban: 279 millió sorsa kérdéses címmel írt cikket Lőrinczy Veronika a miabonyunk.hu-ra. A cikkből kiderült, hogy a mai testületi ülésen „robban a bomba”, amikor is bejelentik Abony jelentős összeget fektetett be a becsődölt Questornál.

„Romhányiné dr. Balogh Edit polgármester a mai napon, március 16-án a testületi ülésen jelenti be, hogy értékpapír formájában 279 millió forintos befektetésük sorsa vált kétségessé, mivel a Questor becsődölt. A gyakorlatban elvileg minden a törvényi előírásoknak megfelelően történt, mert a belső önkormányzati szabályozás szerint a polgármesternek felhatalmazása volt arra, hogy a város pénzét a legelőnyösebbnek látszó befektetési konstrukciók alapján fektesse be. Abony városának jó üzletnek tűnt értékpapírt venni a Questrornál, de mára bebizonyosodott, hogy ez volt a lehető legrosszabb választás. A befektetés e hónap március 9-én járt le, először úgy volt, hogy a pénz azonnal vissza is jön a városhoz, azonban a cég egy nappal később, azaz március 10-én csődöt jelentett. Sok önkormányzatnak ragadt bent így pénze, egyikük sem tudja, hogy hogyan biztosítja majd az idei pénzügyi likviditás feltételeit.
Így nagy bajba került Abony városa is. Sokan a befektetési cégek csődje kapcsán azt az elméletet emlegetik, miszerint ez nem lehet véletlen. Már a kormány bejelentette, hogy ebből okulva a Magyar Államkincstárt javasolják az önkormányzatok egyedüli számlavezetőjének. Hogy mi lesz Abonnyal, és hogy a pénzét mikor látja viszont a felszámolási eljárás végén a város, senki nem tudja egyelőre.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...