21.1 C
Cegléd
2024. május 13. hétfő
spot_img

Szabad Sajtó Napja

Március 14-én, immár hagyományosan a Kossuth Múzeumban tartották a ceglédi Szabad Sajtó Napi rendezvényt. A fogadásra a helyi lapok, rádió, tévék képviselőit várták, és ugyanitt megnyitották Kisfaludi István fotóriporter sajtófotó kiállítását „Ez történt Cegléden 2014-ben” címmel.

Először Takáts László polgármester köszöntötte a sajtó képviselőit. Elmondta, hogy nem véletlenül tartják a médiát a negyedik hatalmi ágnak, hangsúlyozta: sajtómunkásnak lenni óriási felelősség. – A szabad sajtó napján azt kívánom, hogy az újságírás térjen vissza a régi értékeihez. Vagyis amellett, hogy informál, neveljen és tanítson, ne engedjen teret a felesleges indulatoknak. Neveljen a választékos beszédre, a kulturált fogalmazásra és tanítson arra, hogy milyen gazdag a magyar nyelv. – mondta a polgármester.

A rendezvény szónoka Zakar László, a Dél Pest megyei Szuperinfó felelős szerkesztője kihangsúlyozta: egy újság legyen független, önfenntartó gazdasági társaság, hiszen csak biztos alapokra lehet építkezni. Hozzátette: hirdetési újságként indultak, de miután megerősödtek gazdaságilag, a kultúra és a sport területén egyre jobban tudják segíteni a különböző civil szervezeteket és közösségeket

Befejezésül Reznák Erzsébet, a múzeum igazgatója a rendezvény házigazdája felhívta a sajtó képviselőit arra, tekintsék meg az egyik asztalra kikészített 1843-as Pesti Hírlapot, nézzék meg, nagy elődjük Kossuth Lajos hogyan készítette az újságot.

FOTÓK az eseményről Kisfaludi istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Soha nem látott erősségű sarki fény

Péntek éjszaka és szombat hajnalban látványos égi jelenség tartotta...

Zöld polgármesterjelölt

Földi Áron, polgármester-jelöltként indul városunkban. A jelölt érdekes pályát...

Tapasztalat, koncepció és ambíció

Független jelöltként, de helyi civil szervezet és párt támogatásával...

Bronzéremmel zárta a 2023/24-es évadot a Ceglédi KE

Vasárnapi, fóti győzelme után a bronzérem megszerzéséért indult csatába...

Smahajcsik Péter virágoskertje

Smahajcsik Péter, a 2-es számú választókerület független képviselőjelöltje úgy...