13.5 C
Cegléd
2024. május 5. vasárnap
spot_img

Pezsgősdugót lőttek a vadászok

A Cegléd környéki vadászterületeken általában mindenhol február végéig fejezik be a vadászok az apróvadvadászatot. Ilyenkor a vadásztársaságok számvetést készítenek az elmúlt vadászati idényről, közgyűlésen fogadják el az Intézőbizottság munkáját, és megszavazzák a jövő év vadgazdálkodási terveit. Természetesen a farsangi mulatságokhoz hasonlóan nem maradhat el a vadászbál sem, amelyet idén február 28-án a Gerjementi Vadásztársaságok és Vadászok Szövetsége szervezésében a Bem József Műszaki Szakközép –és Szakiskola éttermében rendeztek.

 Az alapító hét vadásztársaságon kívül – Albertirsai Gerje-menti Vt, Albertirsai Harmatrázó Vt, Ceglédberceli Turul Vt, NEFAG Zrt, Pilisi Petőfi Vt, Pipacs vadászkürt Együttes, Törteli Rákóczi Vt. – ezen a bálon csatlakozott a Ceglédi Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság is és a családtagokkal és barátokkal együtt a 19 órakor kezdődő megnyitón több mint kétszázan voltak. A bált a vadászhimnusz eléneklése után Fehér Sándor, a Szövetség elnöke nyitotta meg. Finom volt a felszolgált vacsora, az ételkínálatban fácánleves, dám– és vaddisznópörkölt, sütemény, gyümölcs, éjfélkor pedig töltött káposzta szerepelt. A zenét a Prestige Band szolgáltatta.

 A különböző vadásztársaságok tagjainak jó lehetősége volt ez az ismerkedésre és a vadászbarátság szorosabbra fűzésére, a „civil vendégek” pedig megismerkedhettek a vadászok ünnepi szokásaival és gasztronómiai különlegességeivel.

Mészáros Iván

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...