32.1 C
Cegléd
2024. július 19. péntek
spot_img

Farkasokkal táncolók

Március 23-án a Kossuth Művelődési Központban nyílt meg Kertai Zalán Farkasokkal táncolók című festménykiállítása a Cigle Hagyományéltető Egyesület és Horváth Gábor önkormányzati képviselő szervezésében.

A történelmi témájú képekből álló kiállítást Takáts László polgármester nyitotta meg, aki elmondta: “közel áll hozzám a történelem, így igyekszem nagy figyelmet fordítani a magyar hagyományok őrzésére, felelevenítésére. Fontos kell legyen ez mindannyiunknak, hiszen múltbéli szokások és események felelevenítése erősíti hazaszeretetet, az ősök iránti tiszteletet, a nemzettudatot. Vigyáznunk kell rá, hogy soha el ne feledjük és ne silányuljon tucattermékké mindaz, ami értékes. Ezért fontosak az ilyen ünnepi alkalmak, mert ezek amellett, hogy egy tehetséges ember megmutatja tudását, arról is szólnak, hogy van mire büszkének lennünk. Az eredményeink, amelyeket naponta elérünk részben a ránk hagyott értékekből fakad.” – mondta el a polgármester a megnyitón, melyen a szervezők őt is meglepték egy róla készült korhű festménnyel.

Kertai Zalán a Magyar Képzőművészeti Egyetemen tanulta a festés mesterségét melyeket történelmi ismeretével tesz hitelessé. Képei rendszerint örökítik meg hazánk dicső és történelmi pillanatait, a hun, avar és szkíta harcosok hőstetteit vagy akár portréit. A tárlat március 28-ig tekinthető meg a Kossuth Művelődési Központ előterében.

Fotók az eseményről Szokolai Attilától itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...