13.6 C
Cegléd
2024. május 3. péntek
spot_img

Farkasokkal táncolók

Március 23-án a Kossuth Művelődési Központban nyílt meg Kertai Zalán Farkasokkal táncolók című festménykiállítása a Cigle Hagyományéltető Egyesület és Horváth Gábor önkormányzati képviselő szervezésében.

A történelmi témájú képekből álló kiállítást Takáts László polgármester nyitotta meg, aki elmondta: “közel áll hozzám a történelem, így igyekszem nagy figyelmet fordítani a magyar hagyományok őrzésére, felelevenítésére. Fontos kell legyen ez mindannyiunknak, hiszen múltbéli szokások és események felelevenítése erősíti hazaszeretetet, az ősök iránti tiszteletet, a nemzettudatot. Vigyáznunk kell rá, hogy soha el ne feledjük és ne silányuljon tucattermékké mindaz, ami értékes. Ezért fontosak az ilyen ünnepi alkalmak, mert ezek amellett, hogy egy tehetséges ember megmutatja tudását, arról is szólnak, hogy van mire büszkének lennünk. Az eredményeink, amelyeket naponta elérünk részben a ránk hagyott értékekből fakad.” – mondta el a polgármester a megnyitón, melyen a szervezők őt is meglepték egy róla készült korhű festménnyel.

Kertai Zalán a Magyar Képzőművészeti Egyetemen tanulta a festés mesterségét melyeket történelmi ismeretével tesz hitelessé. Képei rendszerint örökítik meg hazánk dicső és történelmi pillanatait, a hun, avar és szkíta harcosok hőstetteit vagy akár portréit. A tárlat március 28-ig tekinthető meg a Kossuth Művelődési Központ előterében.

Fotók az eseményről Szokolai Attilától itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...