22.6 C
Cegléd
2024. április 29. hétfő
spot_img

Nyert a Paprikáscsirke és a vígjáték

Arra ébredtem, hogy tavasz van. Szép ébredés, ugye? Különösen szép, ha amikor számbaveszi az aznapi teendőit, úgy tűnik, még egy kis lustálkodásra, olvasgatásra, informálódásra is marad ideje.Ez a szombat ilyennek ígérkezett.

Egy kis főzőcskézés, egy kis takarítgatás, aztán jöhet a szellemi feltöltődés.És mert gyönyörűen sütött a nap, elhatároztam, hogy kísérletbe kezdek, semmi olyat nem olvasok el, aminek a címe nem ígér pozitív információkat. Hát nézzük a címeket: elütötte, kitagadta, kirabolta… Jönnek a politikai csatározások visszafogott és kevésbé visszafogott hírei…

Nézzük a tévét: már bekapcsoláskor azonnal folyik a képernyőn a vér, gyakorlatilag mindegy melyik csatornára kapcsolok, a különbség csak annyi, hogy hírcsatornán leadott felvételt nézek vagy valami hollywoodi zseniális szuperprodukciót. Nem is gondoltam, hogy ilyen nehéz feladatra vállalkozom! De fel nem adom!

Íme, egy hírforrás a kultúra világából. Na, nézzük: hátha… A ceglédi Kossuth Művelődési Központ híreit meg egyébként is szeretem, mert közvetve ugyan, de rólunk is szólnak. Remek fotók az utolsó bérletes előadásról Tisztelt Hazudozó! címmel Molnár Piroska és Jordán Tamás főszereplésével, majdnem teltházzal…, gyönyörű képek a gyerekelőadásról,  izgalmas programok ígérete a Gyermek- és Ifjúsági Könyvtárban, költészet napi maratoni versfelolvasás a Szabadság téren… hamarosan Bródy és Kovács Kati koncert… Pulóvergyűjtő… úgy látszik, csak rátalálok, amire vágytam… ésnicsak, itt egy cím: Győzött a Paprikáscsirke! A hozzáfűződő információ pedig: bemutatták az évad utolsó bérletes darabját, a Tisztelt Hazudozót. A négyszáz színházlátogatót kérdőív keretében interjúvolták meg, melyik előadás tetszett a legjobban.  Megkérdezték arról is, mit szeretnének látni a következő évadban.

– Jólesett, hogy megkérdeztek, ez azt mutatja, hogy számít a véleményünk. – mondja egy hölgy a ruhatárnál. – Nehéz volt ugyan kiválasztani a legjobbat, idén sok jó programot láthattunk, de szerintem a Gergely TheaterPaprikáscsirke avagy Stex és New Yorkelőadása mindent vitt. Szívesen találkoznék jövőre is ezzel a társulattal.

Ezzel a véleménnyel nem maradt egyedül, a nézők majdnem 39 %-a gondolta ugyanígy. De mindössze 8 %-kal maradt le a dobogó legmagasabb fokáról a Tisztelt Hazudozó.

– Minden esélyünk megvan rá, hogy eredményesen zárjuk a 2014/15-ös évadot. – mondja Koglerné Hernádi Ágnes igazgató. – Az elmúlt időszak programjainak utólagos értékelésére voltunk most kíváncsiak, de megkérdeztük azt is, milyen műfajú előadásokat szeretnének leginkább látni. Kiderült, a ceglédiek elsősorban nevetni szeretnek, de a zene is közel áll hozzájuk. Hamarosan véglegesen összeáll az új felnőtt bérlet műsora, reméljük, mindenki talál benne megnézésre érdemeset.Régi bérletezőinknek rövid időn belüla postaládáiban landol az új ajánlat, de kérjük, hogy mindenki figyelje a hirdetéseinket az újságokban, mert nem tudunk személyesen eljutni mindenhová. És ne felejtsék el, a színház, a könyvtár nyáron sem megy szabadságra.

…végre egy olyan közérdekű információ, aminek örülni tudok. Pluszba egy ötlet a mai ebédhez: nyert a paprikáscsirke.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hat polgármester jelölt

Átvették az ajánlóíveket a jelölő szervezetek és a jelöltek,...

Diákolimpiai elődöntő sikerek

2024.04.27-én Csongrád adott otthont a FitKid Országos Diákolimpiai "A"...

Nem sokon múlt a tömegbaleset

Ismét egy döbbenetes felvétel került elő a magyar utakról....

Szemkápráztató látvány a ceglédi napnyugtában

Több országos hírportál is beszámolt róla, az Időkép oldalán...

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...