6.1 C
Cegléd
2024. október 23. szerda
spot_img

Rossz járdakövek, kiálló vasrudak

Szeretnék hangot adni a nemtetszésemnek, hogy mint ceglédi lakos, és kismama, milyen állapotokkal találkozom napi sétáink során a belvárosban.
Az egyik ilyen szembe tűnő dolog, a bíróság épülete előtti parkolósáv. Hónapokkal ezelőtt boldogan olvastam, talán éppen ezen az oldalon, hogy biztosítják a gyalogosforgalomnak a helyet, a parkolók forgalomtól elzárásával – milyen remek ötlet volt! De egy ideje rendre azt tapasztalom, hogy autók állnak az elkerített részen, míg a gyalogosok, a silány minőségben lerakott járdaköveken, vagy mellettük a koszban kénytelenek közlekedni, úgy hogy 2 ember nagyjából el sem fér egymás mellett a 90 cm széles “járdán”, nem hogy én a babakocsival. Nagyon jó lenne az elvett helyet visszakapni, hiszen ezek a járművek, amikkel a munkások állnak oda be, nyilván eddig is megoldották a parkolást valahol.
A másik a Szabadság tér közepén pompázó zászlótartó rúd alapja. Ezek a csavarok a karácsonyi vásár idejére le voltak fedve (hogy örültünk neki, hosszú évek után, végre valaki gondolt rájuk). Mára ezek a fedelek eltűntek, mintha ha csak milliókért bérelte volna a város. Kérdem én, hogy a karácsonyi időszakon kívül már elképzelhetetlen, hogy egy kisgyermek ezekben elessen, ne adj isten a fejét szétverje rajtuk? mert az a hat darab kiálló vasrúd, a térkövezett járda szélén, a park közepén mintha csak a kisgyerekeket hívogatná, oda kell menni, meg kell nézni, az anyukákat meg a szívroham kerülgeti.
Lehet, hogy városatyáink nem járnak gyalog, pláne nem sétáltatják gyermekeiket, unokáikat közparkokban, de azért a biztonságos közlekedés mindannyiunk érdeke kellene, hogy legyen. Elég szomorú, hogy az erre irányuló kezdeményezések, ezek szerint csak nagyon rövid ideig  tartanak ki…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Új lehetőségek nyílnak az erzsébetvárosi ingatlanpiacon

Budapest talán legpezsgőbb éjszakai életéről a legismertebb ez a...

Eltűnt Lázár Beatrix

Egy 17 éves lányt keresnek a nagykőrösi rendőrök. A fiatal...

Szabadfogású diákolimpia sikerek

Hétvégén két versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi birkózók....

Migránsok bukkantak fel Csemőben

Csemő Önkormányzata oldalán október 17-én késő délután felhívás jelent...

Lopássorozat Abonyban

Lopás miatt kell felelnie annak a 19 éves abonyi...