14.8 C
Cegléd
2024. május 20. hétfő
spot_img

Sulivár(ó)

 Ez az alkalom egy 5 hónapon át tartó foglalkozássorozat lezárása volt. Újabbnál újabb, izgalmas, játékos komplex készségfejlesztésre hívtuk a leendő első osztályosokat – három csoportban -, melyek minden második héten az angol illetve német nyelvű foglalkozás keretein belül folytak. Első alkalommal az iskola bejárására került sor, így a következő alkalmakkor már nagyobb magabiztossággal közlekedtek az egyre ismerősebb terepen. A későbbiekben volt részük fergeteges táncházban, „mesés” karácsonyi kézműveskedésben, és hétről hétre a játékos tanulás örömteli élményével mehettek haza a nagy óvodások.

Az évek óta folyó Suliváró-program célja, hogy megkönnyítse a leendő elsősök számára az óvodából iskolába való átmenetet. Egy részt megismerkednek az iskolával, a majdani tanító nénikkel és osztálytársakkal, így szeptemberben már nyoma sem lesz bennük az idegentől és az ismeretlentől való félelemnek, mely őszinte nyitottságuknak és tapasztalatéhségüknek gátat szabhatna. Nem is beszélve arról, micsoda élmény számukra, hogy iskolapadban ülhetnek! Célunk továbbá a gyermekek olyan alapkészségeinek fejlesztése, melyek a későbbi játékos írás- és olvasástanulást megalapozzák. Felhívnánk a figyelmet a „játékos” szó jelentőségére, hiszen szó sincs arról, hogy a kis 6-7 éves nebuló az óvodából valami katonás-monoton iskolai „gépezetbe” kerülne! Éppen ellenkezőleg: ideális esetben a játékosságnak köszönhetően észre sem veszi, hogy tanul. Ez a fajta tapasztalat pozitívan hat későbbi tanulmányaihoz való hozzáállására is.

A foglalkozások idejére a kedves szülők sem maradtak program nélkül. Minden alkalommal egy meghívott vendég ismertette meg őket iskolánk életének egy-egy szeletével, így például iskolánk vezetősége, lelkészek, nyelvtanítóink, a védőnő, az iskolapszichológus, akiktől az esetlegesen felmerülő kérdéseikre választ is kaphattak. A legtöbben közülük kitartóan, fogyhatatlan lelkesedéssel látogatták alkalmainkat, így válhatott a Suliváró gyermek és szülő számára egyaránttartalmas időtöltéssé. (Szeptemberben itt folytatjuk!)

Köszönjük a szülök bizalmát és több hónapos kitartását és a tanító nénik lelkes, lelkiismeretes munkáját, akik a „mesés-varázslatos” foglalkozásokat lehetővé tették!

Szeretettel várja a tisztelt érdeklődőket a Református Általános Iskola és Óvoda kiállítására április 9-től a Kossuth Művelődési Központ Színháztermének előterében.
Irgalom, békesség és szeretet adassék Nektek bőségesen! (Júdás, 1:2)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...

Számos extra utólag is beszerelhető egy autóba

    Sokan ragaszkodnak régi, jól bevált autójukhoz. Lehet, hogy csak...

Növeljük az állóképességünket étrend-kiegészítővel!

    Az, hogy mekkora teljesítményre vagyunk képesek egy adott intervallumban,...

Allergiás a kutyád? Ezekből a jelekből ismerheted fel!

    Az allergia a szervezet túlzott mértékű reakciója bizonyos anyagokkal,...

Egy központi elem a nappaliban: a dohányzóasztal

  Lábtartó, italtartó, íróasztal vagy éppen egy műalkotás. A dohányzóasztal...