1.2 C
Cegléd
2023. november 30. csütörtök
spot_img

Árnyországban jártunk

William Nicholson Árnyország című művét tekintette meg márciusban a ceglédi gimnázium két osztálya a budapesti Nemzeti Színházban, Dér András rendezésében. Három alkalmas bérletük utolsó előadásának különlegessége és ceglédi vonatkozása, hogy a mű férfi főszerepét a volt ceglédi gimnazista, Rátóti Zoltán alakította, aki színházi szerepei mellett 2010 óta a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója is.

Az előadást megelőzően a diákok személyesen találkozhattak a Jászai Mari-díjas, valamint a hónap folyamán a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze díját is elnyert színművésszel. A ceglédi születésű színész szívesen mesélt a diákoknak gimnáziumi élményeiről, többek között az „Örökös Diákdiri” címéről is, amit azzal érdemelt ki, hogy az iskolai hagyományos diákdiri-választáson háromszor is indult, de egyszer sem nyert. A jó hangulatú beszélgetést követően a tanulók a gimnáziumi Tablók Könyvével ajándékozták meg.

A színészi alakítás és az előadás üzenete egyaránt elnyerte a végzős és kilencedikes diákok tetszését, s a színdarabot követően a hazaúton és még irodalom órán is beszédtéma volt a mű mondanivalója. A személyes találkozóval egybekötött színházlátogatás a szokásosnál is maradandóbb élményt nyújtott mind a gimnazisták, mind tanáraik számára.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Dobogós helyen a Szelektív Bemesek csapata

A Ceglédi Szakképzési Centrum Bem József Műszaki Technikum és...

Év főtere díj

A nagykőrösi Hősök tere lett a 𝗟egvirágosabb főtér. A...

Rémálom az irodai nyomtatás? Nem kell, hogy az legyen!

    A nyomtatók sajnos gyakran lehetnek az irodában a stressz...

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...