11 C
Cegléd
2024. május 19. vasárnap
spot_img

Gyümölcslé készítő üzemet avattak

Az átadáson jelen volt Takáts László polgármester is. Mint mondta: örül az eseménynek, főleg azért mert Ceglédet az elmúlt évtizedekben nem feltétlenül a mezőgazdaságával kapcsolatos dolgokból ismertük meg. „A város vezetése minden olyan kezdeményezést örömmel fogad, amely helyreállítja a határ valaha virágzó gazdaságát, a növénytermesztést és a mezőgazdasági termékek feldolgozását. Jó látni azt újra a mezőgazdasági területeken, a város külterületein járva, hogy szaporodnak és egyre több ilyen és ehhez hasonló törekvés van. A földeket újra birtokba veszik a gazdálkodók, újra gyümölcsösök létesülnek, újra szőlőültetvények létesülnek.” – hangzott el az ünnepélyes átadón.

Földi László országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: hiányzik a mezőgazdasági termékeknek a feldolgozó ipara ebből a térségből. „Örültem annak, amikor hallottam, hogy a Leader Program keretében megépülne egy gyümölcsfeldolgozó üzem, ami natúr gyümölcsleveket készít. Köszönöm a Leader csoportnak is, hogy segítették ezt a beruházást, mert nyilván az ő segítségük is szükséges volt. Bízom benne, hogy ennek lesz folytatása más településen is.” – mondta a képviselő.

„Azt gondolom, hogy az a fajta munka, amit a Klément család végez, példaértékű. Amit az elmúlt években, évtizedekben megteremtettek, legyen az ültetés, vagy a feldolgozóipar felé tendálás.” – erről már Kis Miklós Zsolt, agrárgazdaságért- és vidékfejlesztésért felelős államtitkár beszélt. Hozzátette: a kormány kiemelten kívánja kezelni ezket az elképzeléseket, lehetőségeket, hiszen az a céluk, hogy mezőgazdaságban olyan fejlesztések valósuljanak meg, melyekkel munkahelyeket is tudunk teremteni. „Ezeket pedig úgy tudjuk megteremteni, ha azokat a vállalkozásokat segítjük legjobban, akik ebben komolyan gondolkodnak és a családi gazdaságok ezek a kategóriák. A következő időszakban is ugyan alacsonyabb forrással bírnak majd a Leaderek, de mindenféleképpen azon dolgozunk, hogy egy olyan helyi vidékfejlesztési stratégia mentén tudják az ilyen beruházásokat támogatni, amellyel valóban azt tudjuk elérni, hogy a mikro vállalkozások növekedjenek és az ő elképzeléseik valósuljanak meg. A következő időszakban 2020-ig több mint 1200 milliárd fotrint áll a vidékfejlesztési programból rendelkezésre, ezen belül kiemelt forrásokat bizotdítunk az élelmiszeripari fejlesztésekre, amelyeket egyébként elsősorban a kistermelők és családi gazdálkodók fognak tudni igénybe venni.” – mondta az államtitkár.

Több fotó az eseményről itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...

Számos extra utólag is beszerelhető egy autóba

    Sokan ragaszkodnak régi, jól bevált autójukhoz. Lehet, hogy csak...

Növeljük az állóképességünket étrend-kiegészítővel!

    Az, hogy mekkora teljesítményre vagyunk képesek egy adott intervallumban,...

Allergiás a kutyád? Ezekből a jelekből ismerheted fel!

    Az allergia a szervezet túlzott mértékű reakciója bizonyos anyagokkal,...

Egy központi elem a nappaliban: a dohányzóasztal

  Lábtartó, italtartó, íróasztal vagy éppen egy műalkotás. A dohányzóasztal...