17.7 C
Cegléd
2024. május 2. csütörtök
spot_img

Portré, kicsit más-kép

 

A budaörsi Jókai Mór Művelődési Központ adott otthont annak a „Portré, kicsit más-kép” című fotókiállításnak, melynek fő üzenete az ember ábrázolása, megörökítése volt. A tárlaton szereplő alkotások egy fotópályázat legjobbjai, ahol azt vették legfőbb szempontul: a kép mennyire hangsúlyozza ki a fotós kreativitását és a modellek egyéniségét, személyiségét. Ceglédi fotós sikere Budaörsön.

Negyedik fotópályázatát hirdette meg a Jókai Mór Művelődési Központ Budaörsön. A mondhatni versenyre hivatásos és amatőr fotósok munkáit egyaránt várták, egy alkotó pedig legfeljebb öt fényképpel nevezhetett. Kikötésként megjelölték: a képeknek összefüggőeknek kell lenniük az adott témában. Töreki Zsolt – aki pár éve kezdett el fotózással foglalkozni, s egy időben évekig városunk több médiumának fotóriportere is volt – élt a lehetőséggel, és öt képet küldött be a pályázatra.

„Hatvannégy pályázótól kaptunk fotókat (megközelítőleg mindenkitől ötöt, azaz a maximális darabot), amiből tizenhét pályázótól lett kiállítva tizenkilenc darab kép. Töreki Zsolttól – egyedüliként – két kép is be lett választva, nagyon tetszettek a zsűrinek a képei.” – tájékoztat Ari Zsófia, a művelődési központ művelődésszervezője, aki azt is elmondta: a szakmai zsűrit Gesztesi Katalin és Várhegyi István fotográfusok és Somogyi Ferenc szobrász alkották.

A ceglédi fotós a nyertes kép történetéről mesélt.„Tavaly felkért egy barátom, hogy párjával fotózzam le őket egy különleges, általuk választott helyszínen, a II. világháború végén Cegléden létesített szovjet fogolytábor egyik – ma már igencsak elhagyatott – épületében.” – mondta el. Elárulta azt is: a képeknek van egyfajta aktualitása, hiszen azok éppen tavaly, egy esztendeje készültek – igaz, idén tavasszal átdolgozásra kerültek. „Ekkor jutottak eszembe azok a fotók, melyeket akkor ott, a laktanya kies szárnyában készítettem. A pályázati felhívást követően pedig – nagy nehezeséget okozva, fotós barátaim segítségével – végül sikerült kiválasztanom ötöt közülük, melyből kettőt is kiállítottak.” A nyertes képekből a művelődési központ április első felében csoportos kiállítást szervezett Budaörsön.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...