29.6 C
Cegléd
2024. július 22. hétfő
spot_img

Elfogadták a ciklus gazdasági programját

 

Elfogadta a testület Török Csaba rendőrkapitány tavalyi évre vonatkozó beszámolóját, amely szerint 2014-ben folytatódott a bűncselekmények számának csökkenése, jelentősen javult a nyomozás-eredményességi mutató, és 22%-ról és 33%-ra emelkedett a felderítési mutató. Csökkent a lopások, a lakásbetörések és rablások száma, viszont emelkedett a garázdaság és a kiskorúak veszélyeztetése miatt indított eljárások száma. Példásnak nevezte a kapitány az önkormányzattal, közterület-felügyelettel, polgárőrséggel és a mezőőrökkel való együttműködést, hiszen a közös járőrözésnek köszönhetően a problémás területeken is sikerült a rendőri jelenlétet megerősíteni, így a Kékkő utca környékén és az Ugyerban is erősödhetett a közbiztonság.

Módosította a testület a hulladékgazdálkodási szolgáltatásról szóló rendeletet, aminek értelmében, évi hat alkalomra emelte az önkormányzat az ingyenes zöldhulladék elszállítását és évente kétszer lesz ezután lomtalanítás. A központi szabályozáshoz igazították a szeméttároló edények nagyságát is, így július 1. után megfelelő önkormányzati igazolás megszerzése esetén a 80 literes mellett lehetőség nyílik 60 literes hulladéktároló választására, viszont a 70 literes kuka ezután már nem használható.

Március 5-étől országos szabályozás alapján tilos a kerti zöldhulladék égetése, hacsak helyi szinten nem szabályozza rendelet a kérdést. Ezért az önkormányzat rendeletet alkotott az avar és a kerti hulladék otthoni égetésének szabályairól, így ezután hétfőn, pénteken és szombaton, a szabályok betartása mellett lehetővé válik a kerti hulladék elégetése. Egyéb hulladék égetése továbbra is tilos.

A város önkormányzata átveszi a rendőrségtől a térfigyelő kamerarendszer működtetését. Erre azért van szükség, mert a kamerarendszer pályázati forrásból való bővítése kötelezi az önkormányzatot a működtetésre, így logikus, hogy a régi és az új kamerák üzemeltetése egy helyen, egy kézben legyen.

A testület 30 millió forintos többlet fedezetet biztosít az idei csapadékvíz elvezetési munkák elvégzésére, önerőt biztosít a Városfejlesztési Kft. pályázatához, valamint fél millió forint támogatást nyújtanak a kárpátaljai magyarság számára.

Zárt ülésen tárgyalták a képviselők a hulladékgazdálkodás átvilágítását, valamint a polgármester tájékoztatást adott a pala ügyben megszületett szakértői anyagról, amely szerint a Várvag Kőrösi úti telepén talált palatörmelék több mint 10 éve került oda, így nem a két évvel ezelőtti vihar után temették el.

(Fotó: Szokolai Attila)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Neked mennyire naprakészek az ismereteid?

Sokan úgy gondolják, hogy nem lehet nekik újat mutatni...

Tippek bidé vásárlásához

    A bidé még ma is sok család számára ismeretlen...

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....