14.8 C
Cegléd
2024. május 20. hétfő
spot_img

Ceglédi sikerek a Speciális Szakiskolák Országos versenyén

A megérkezés után regisztráltuk tanulóinkat a megmérettetésre, majd megtekintettük a verseny helyszíneit, ahol munka-és balesetvédelmi oktatáson vettünk részt. A számítógépes adatrögzítők egy korszerűen felszerelt számítógéptermet vehettek szemügyre.

Ezután következett a verseny hivatalos megnyitója. A Győri Speciális Szakiskolarendkívül színvonalas műsorral kedveskedett a tanulmányi verseny résztvevőinek. A műsor után megvacsoráztunk, majd elfoglaltuk a szállásainkat, amely a Széchenyi István Egyetem kollégiumában volt.

Másnap korán keltünk és az elfogyasztott reggeli után rögtön el is kezdődött a tanulmányi verseny. A számítógépes adatrögzítőknek ezen a napon két szakmai modulból kellett bemutatni az elsajátított ismereteket.

Ezek a következők voltak:

  • Az irat-, dokumentum-és ügyvitel-technikaiberendezés kezelése
  • Gépírás, szövegszerkesztés, táblázatkezelés és adatbázis kezelés

Az összes feladat megoldására négy óra állt a versenyzők rendelkezésére. A verseny szigorú feltételek mellett zajlott. A tanulók önállóan,a képzés során megszerzett ismereteikre, tapasztalataikra hagyatkozva oldották meg vizsgafeladataikat.

A verseny után fáradtan, de bizakodva fogyasztottuk el ebédünket. Ebéd után vendéglátóink idegenvezető segítségével megmutatták Győr város műemlékeit, nevezetességeit. Meglátogattuk a Rába és a Duna összefolyásánál fekvő Káptalandombon található győri bazilikát, valamint a Püspökvár tornyát, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az egész városra.

A harmadik napon a végső tudáspróbára került sor. A számítógépes adatrögzítőknek adatvédelemből kellett tanúbizonyságot tenni naprakész tudásukról.

Délután 2 órakor eljött a várva várt pillanat,az ünnepélyes eredményhirdetés, a verseny zárása. A rendkívül színvonalas ünnepség végén következett a legfontosabb pillanat, az országos tanulmányi verseny eredményhirdetése.

Az 4 fős számítógépes adatrögzítő csapat tagjai az alábbi eredményeket érték el a rendkívül erős mezőnyben:

Hegedűs Anett a szakmacsoport első helyezését érte el. Értékes jutalmakkal lett gazdagabb, valamint teljes vizsgamentességet kapott s a szakmunkás bizonyítványába valamennyi modult 100%-os teljesítménnyel fogják bejegyezni.

Papp Izabella különdíjat nyert és teljes vizsgamentességet kapott. Az Ő szakmunkás bizonyítványába is valamennyi modult 100%-os teljesítménnyel fogják bejegyezni.

Ignácz Andrea két modulból kapott vizsgamentességet, míg Kállai Adrienn egy szakmai modulból szerzett felmentést.

Összefoglalva a SPECIÁLIS SZAKISKOLÁK ORSZÁGOS TANULMÁNYI VERSENYE döntőjének tapasztalatait azt kell mondanom, hogy egy komoly megmérettetést nagyon sikeresen zártunk.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...

Számos extra utólag is beszerelhető egy autóba

    Sokan ragaszkodnak régi, jól bevált autójukhoz. Lehet, hogy csak...

Növeljük az állóképességünket étrend-kiegészítővel!

    Az, hogy mekkora teljesítményre vagyunk képesek egy adott intervallumban,...

Allergiás a kutyád? Ezekből a jelekből ismerheted fel!

    Az allergia a szervezet túlzott mértékű reakciója bizonyos anyagokkal,...

Egy központi elem a nappaliban: a dohányzóasztal

  Lábtartó, italtartó, íróasztal vagy éppen egy műalkotás. A dohányzóasztal...