15.4 C
Cegléd
2024. május 3. péntek
spot_img

Regionális fotós találkozó

 

Nagyon szép napot töltöttünk Albertirsán április 19-én, vasárnap. Már a meghívó elolvasásakor is az volt az érzésem, hogy baráti indíttatással szerveződött ez a nap. Kedvesség, és nem hivatalosság érződött a szövegben, s ez az érzés beigazolódott a nap folyamán.

A vérbeli természetfotósok már kora hajnalban megérkeztek és – elmondásuk szerint – szép látvány fogadta őket a „Golyófogó” völgyben.

A visszaérkezőket és a későn kelőket az Albertirsai Fotókör tagjai, valamint frissen kisült tepertő és más finomságok várták.

Figyelmes vendéglátóink mindent elkövettek, hogy mindenki jól érezhesse magát. A délelőtti program jól szervezetten zajlott, kísérőink nem siettettek bennünket, és mi magunk is türelmesek voltunk egymással. Két csoportban járhattuk be a helyszíneket és volt mindenütt elegendő idő a nézelődésre, a fotós témák felfedezésére és magára a fotózásra. Az idő is kegyes volt hozzánk, a napocska igyekezett kellemes hőmérsékletet teremteni, nem fáztunk.

A belülről sokkal izgalmasabb zsinagóga után a tájház külső és belső értékei inspiráltak bennünket, majd a horgásztó gyönyörű tavaszi hangulata bűvölt el. Az íjászkodás csak tetézte az élvezeteket. A Szapáry kastély „alig-maradványa” és az Ybl Miklós által tervezett sírkápolna a kis temetőben szintén ihletően hatott a fotós lélekre.

Visszatérve a Művelődési Házba, ismét a kulináris élvezetek kerültek a középpontba. Ekkor már a hozott képekből falon volt a beígért kiállítás is.

Kicsit szomorú voltam amiatt, hogy a délutáni programról nem tudtam előre, és otthoni elfoglaltságom miatt nem tudtunk maradni, így lemaradtunk a Biatorbágyi Fotóklub vezetőjének – a MAFOSZ elnökének – Horváth Imrének a vetítéséről, de reméljük, hogy a Nyári Egyetemen megismétli valamelyik este! A termékbemutató viszont jó volt, és bizonyára akadtak közöttünk, akik örömmel vettét a kedvezményes vásárlási lehetőséget is.

Nagyon köszönöm magam és barátaim nevében is ezt a hagyományteremtőnek is tekinthető eseményt, a kedves fogadtatást, az Albertirsai Fotókör vezetőjének, Baán Katalinnak és ifjú csapatának lelkes, gördülékeny szervezését! Példaértékű és követésre érdemes kezdeményezés, gratulálok!

Baán Katalin Az Albertirsai Fotókör – vezetője és a MAFOSZ alelnöke, Fabó Katalin a Szivárvány Fotóklub vezetője és a MAFOSZ ügyvezető elnöke

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...