12.6 C
Cegléd
2024. április 29. hétfő
spot_img

Város-napok

Igazán ünnepi napok fogadták a hétvégén városunkba érkezőket és az itthon tartózkodókat is a Városalapítók Napi Forgatag négy napján.

Április 30-án a Nemzetközi Jazz Nap történelmébe írtuk be magunkat a vasútállomáson Bori Viktor által szervezett Jam Sessionnel. A résztvevők a jazz zene szolgálatáért adtak műsort, itt volt: Dr. Petrik Gábor, Dr. Lénárd Béla, Kármán Sándor, Banai Szilárd, Kővári Péter, Czesznák Tamás, Mákó Miklós, Tánczos Tibor és Bori Viktor zenészek.

Május elsejét színvonalas néptáncbemutatók és a ceglédi tűzoltók által díszített óriás májusfa tették ünnepélyessé. Köszönjük a Váróczi László által vezetett Tápiómente Néptáncegyüttesnek, a Réfi Ildikó és Molnár Máté által tanított KMKK néptánccsoportjainak, a Református Általános Iskola csoportjának és a Kürtös Néptáncegyüttesnek a munkáját. További köszönet a népi gyermekjátékokat bemutató Magyarok Nagyasszonya Katolikus Óvoda csoportjának és két tanítójuknak Czigány Károlynénak és Imregi Tibornénak is.

Ebéd után a nyársapáti népdalkör, majd a csemői Gyöngyvirág népdalkör fellépését vezető Csipkó Magdinak, akik délután a Városháza udvarán kialakított Folkudvarban is felléptek.

Délután az Városi Ifjúsági Önkormányzat által szervezett és lebonyolított IV. Utcazene Fesztivál vette kezdetét. Minden eddiginél színvonalasabb és hangosabb zenekarokat sikerült találniuk és színpadra állítani. Köszönjük a szponzorok (Oázis Kertészet, TS Gasztro, Zöldházak Fagyizó, Kleopátra Ékszer,La Toscana, Norma Festékház, Ceglédi Gyógyfürdő, Kalandpark, Eva&Mike, Pákozdi Hús, Germán Rt., Hangzavar, Tajti, Kollégium, Kék Narancs Panzió) és a produkcióknak áramot és helyet biztosító intézmények, vállalkozók, szervezetek segítségét.

A nagyszínpadon ezzel párhuzamosan táncprodukciókat láthattunk, először járt a térségben a Gördülő Tánccsoport, akik szívet-lelket melegítő produkciójukkal hatották meg a ceglédi közönséget.

Nagy sikerrel léptek fel utánuk a Relevé Tánciskola növendékei, a Hayatihastáncosai és a Tetz iskola tanulói. Az estét a FatalError zenekar zúzdája indította, akik ugyan kezdő zenekar, de annál nagyobb hálával és boldogsággal játszottak a hazai közönségnek.

A hétvége legnagyobb műsorát az Anna and the Barbies zenekar adta, akik először léptek fel Pest megyében. Pásztor Anna énekesnő lehengerlő boldogság-energiáját még hónapokig hordozhatjuk, az a fajta énekes, aki addig hergeli a közönséget, amíg az egyszer csak felkapja és körbeviszi.

Május 2-án a Régi Idők Piaczterének hangulatát a kényszerű délutánra csúsztatott kezdés sem befolyásolta. Igazi családbarát program volt, ahol észrevétlenül tanulhattunk kicsik és nagyok, együtt és egymástól. Erről a helyszínről jelentkezett be kora délután élőben az M1-nek Takáts László polgármester, aki elmondta, hogy hagyományt teremtünk a térségben páratlan programmal, mely a város múltját idézi meg évről évre a városalapító szobor körül.

A hangulatos téren a helyi értékeinket is felvonultattuk, voltak termelők, kézművesek, kiállítók(Magyar Posta, Kossuth Múzeum, Régi Korok Tárháza, Admirál kávézó) és mutatványosok is. A legnagyobb népszerűsége idén is a kukoricamorzsolásnak volt, melyre a lehetőséget a Füle Tanya biztosította számukra.

A délután igazi zenei csemegéi a Petrik G. Band, Koktél4You zenekar és a Bebe (BackIIBlack) produkciója volt, Cegléden is nagy sikert aratott.

Az est vastapsát a Honeybeast zenekar kapta, amely zsengesége ellenére, igazi szókimondó szövegeivel és Artisjus-díjas zeneszerzőjével nagy karriert futhat még be, nagy kalappal kívántunk nekik a Nagyszínpad tehetségkutató versenyhez.

Május 3-án ennyi tányérsapkás egyenruhást ez a tér még nem látott, hiszen itt rendeztéka Pest megyei Rendőr- és Tűzoltónapot. A hivatalos ceremónia után -melyen Hegedűs Ágota alpolgármesterassszony az egyenruhás anyákat is köszöntötte- mazsorett műsor, fúvós koncert, izgalmas bemutatók, rendőrkutyás akciók, ügyességi feladatok, ujjlenyomat vétel, fegyverbemutató, veteránautó kiállítás, korhű egyenruhások élőképe, tűzoltó gyakorlat és füst sátorban tájékozódás, szenzációs Hege Show várta a szépszámú kilátogatót.

Az országos média figyelmét ismét sikerült magunkra vonni, hiszen élőben köszöntötte a Pest Megyei Rendőr és Tűzoltó napról Dr. Mihály István dandártábornok a köztelevízió nézőit.

Az emelőkocsis tűzoltóautóról pedig páratlan szépségében tárult a lábunk elé a város, ahol ezen a hétvégén (is) jó érzés volt ceglédinek lenni.

FOTÓKNemzetközi Jazz Napról itt…

FOTÓK a IV. Utcazene Fesztiválról itt…

FOTÓKRégi Idők Piaczteréről itt…

FOTÓKPest megyei Rendőr- és Tűzoltónapról itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...