9.2 C
Cegléd
2024. május 14. kedd
spot_img

Emberölés lett a rablásból

Október 10-én V. László két társával, a 22 éves T. Richárddal és a 28 éves K. Bencével együtt tört be egy Rába utcai házba. A rabló ismét hajnalban támadtak, az áldozat ezúttal 79 éves volt. Ezt az idős embert megverték, majd megkötözték, átkutatták a lakását, ahonnan valamivel több, mint 89 ezer forintot vittek el.

A legbrutálisabb rablást V. László egyedül követte el, 2013. november 8-ra virradó éjjel. A férfi ismét egy idős asszonyhoz tört be a kecskeméti Szalag utcában. A 88 éves nénit kegyetlenül megverte és megkötözte. Átkutatta a lakást, minden szekrény feltúrt, minden fiókot kifordított, végül 120 ezer forintot zsákmányolt. Az életveszélyes állapotban lévő asszonyt rokonai találták meg aznap reggel, azonnal riasztották a mentőket és a rendőröket. A nénit kórházba szállították, ahol hónapokig küzdöttek az életéért, de 2014. június 1-jén meghalt. Az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat megállapította, hogy az elszenvedett bántalmazás és a halál között közvetett ok-okozati összefüggés állt fenn. A Bács-Kiskun megyei rendőrök a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival közös akció során lakóhelyükön elfogták a gyanúsítottakat, akiket őrizetbe vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amit az illetékes járásbíróság elrendelt.

A rendőrség a rablás, személyi szabadság megsértése és magánlaksértés, illetve emberölés miatt indított nyomozást most befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek. Úgy tudjuk, hogy az emberöléssel is meggyanúsított V. László több hasonló bűncselekményt követett el Pest megyében.

Forrás: Baon.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Soha nem látott erősségű sarki fény

Péntek éjszaka és szombat hajnalban látványos égi jelenség tartotta...

Zöld polgármesterjelölt

Földi Áron, polgármester-jelöltként indul városunkban. A jelölt érdekes pályát...

Tapasztalat, koncepció és ambíció

Független jelöltként, de helyi civil szervezet és párt támogatásával...

Bronzéremmel zárta a 2023/24-es évadot a Ceglédi KE

Vasárnapi, fóti győzelme után a bronzérem megszerzéséért indult csatába...

Smahajcsik Péter virágoskertje

Smahajcsik Péter, a 2-es számú választókerület független képviselőjelöltje úgy...