13.8 C
Cegléd
2024. május 16. csütörtök
spot_img

Ismeretlennek utalt – Heti Rendőrségi Összefoglaló

Egy 60 éves abonyi lakos tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2015. márciusától több esetben is pénzt kért a sértettől. A sértett egy alkalommal több, mint 280 ezer forintot át is utalt a tettes által megadott bankszámlára. Az ismeretlen tettes, – akivel a sértett az interneten keresztül ismerkedett meg, – ezt követően ismételten pénzt próbált tőle kérni, azonban az abonyi sértett ezt már nem teljesítette. Az átutalt összeget a sértett már hiába követelte vissza. Az ügyben csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folyik nyomozás.

Szintén csalás vétség elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás ismeretlen tettes ellen, aki 2015. május 4-én 14 óra és 16 óra közötti időben – eddig ismeretlen módszerrel – közel 50 ezer forint készpénzt vett fel a 36 éves ceglédberceli sértett bankszámlájáról. A tettes még ugyanezen a napon több esetben kísérelt meg pénzt felvenni, azonban ekkor már nem járt sikerrel.

Garázdaság miatt indult eljárás ismeretlen tettesek ellen a Ceglédi Rendőrkapitányságon állampolgári bejelentés alapján, mivel a bejelentő Abony egyik vendéglátóhelyén észlelte, hogy két, általa ismeretlen személy bántalmazza 42 éves abonyi ismerősét. A sértett a bántalmazás következtében – az elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyű sérülést szenvedett. A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya valamennyi esetben megkezdte a nyomozást és mindent megtesz az ismeretlen tettesek azonosítása és elfogása érdekében.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytat nyomozást F. Gyula 27 éves ceglédberceli lakos ellen, aki a jelenlegi adatok szerint 2015. május 5-én 18 óra és 19 óra közötti időben Ceglédbercelen – közös italozást követően – egy családi házban több ablakot betört és összeszólalkozott az ott lakó édesanyjával. Ezt követően a férfi szóváltásba keveredett édesanyja testvérével is, akit tettleg bántalmazott. A 49 éves sértett a bántalmazás következtében – az elsődleges orvosi vélemény alapján – 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban figyelemmel a támadás intenzitására és a támadott testtájékra, akár súlyosabb sérülés is bekövetkezhetett volna.
A kiérkező járőrök F. Gyulát elfogták és a Ceglédi Rendőrkapitányságra előállítottak, ahol gyanúsítottként hallgatták ki testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Ellene a további eljárást – szabadlábon hagyása mellett – a Vizsgálati Osztály folytatja le.


Közlekedés

A Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2015. május 4. és 2015. május 10. közötti időszakban 5 személyi sérüléssel járó és 3 anyagi kárral végződő közlekedési baleset történt.
Két esetben megállapítható, hogy a baleset feltételezett okozója alkoholos befolyásoltság alatt vezetett.
A Ceglédi Rendőrkapitányság több esetben felhívta már a kerékpárosok figyelmét arra, hogy a gyalogos-átkelőhelyeken a biciklit tolva menjenek át. Ennek ellenére még mindig sok az ilyen jellegű szabálytalanság. Ez fokozottan balesetveszélyes, hiszen a gépjárművezetők későn észlelhetik a gyalogos-átkelőhelyen gyorsabban közlekedő kerékpárosokat, illetve veszélyezteti a gyalogosok testi épségét is.
Felhívnánk a szülők figyelmét is, hogy a gyermekeik védelme érdekében a kerékpárral való közlekedés szabályait otthon beszéljék át és egy biztonságos helyen jól gyakorolják be. A gyermekek közlekedésbiztonságra való nevelése kiemelten fontos a balesetek megelőzése érdekében!
Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Soha nem látott erősségű sarki fény

Péntek éjszaka és szombat hajnalban látványos égi jelenség tartotta...

Zöld polgármesterjelölt

Földi Áron, polgármester-jelöltként indul városunkban. A jelölt érdekes pályát...

Tapasztalat, koncepció és ambíció

Független jelöltként, de helyi civil szervezet és párt támogatásával...

Bronzéremmel zárta a 2023/24-es évadot a Ceglédi KE

Vasárnapi, fóti győzelme után a bronzérem megszerzéséért indult csatába...

Smahajcsik Péter virágoskertje

Smahajcsik Péter, a 2-es számú választókerület független képviselőjelöltje úgy...