6.1 C
Cegléd
2024. október 23. szerda
spot_img

Első helyezés az országos “Riporter” versenyen

A feladat hasonló volt, mint az előzőben, újra egy példaértékű életúttal rendelkező ember életéből készültünk fel, de most már csapatmunkára volt szükség. A Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium nyugalmazott igazgatóját, dr. Kürti György tanár urat kértük fel arra, hogy segítse munkánkat. Tanár úr nagyon segítőkész volt, részletesen beszámolt arról, hogy milyen életutat járt be. Ebből az anyagból készítettünk egy digitális vetítést, egy interjút, valamint egy cikket. Ezután már csak a várakozás volt hátra egészen április végéig. Április 25-én izgatottan kattintottunk rá az „országos fordulóba bejutott csapatok névsora” feliratra, majd tágra nyílt szemekkel olvastuk, hogy a gimis D-faktor harmadikként jutott be az országos döntőbe!!! Ezek után megkaptuk az előzetes feladatok listáját, amelyből megtudtuk, hogy készítenünk kell három darab egyperces szpotot (rádiós ajánlót).

Május 8-án jött el a várva várt nap, ekkor indulhattunk Esztergomba, a döntő színhelyére. Szombat reggel 10 óráig lehetett regisztrálniuk a csapatoknak, kihúzniuk a sorszámokat, és elfoglalni a helyüket. Amint odaértünk a verseny helyszínére, azonnal szembesültünk azzal, hogy milyen híres személyiségek alkotják a zsűrit: Kudlik Júlia, a Magyar Televízió örökös tagja, Csűrös Csilla, a Kossuth Rádió szerkesztő-műsorvezetője és Ivancsincs Ilona színművésznő. Az első feladat az volt, hogy mutassuk be a „házi feladatot”, az ajánlókat. Miután minden csapat előadta az otthon összeállított feladatát, kezdetét vette a második erőpróba, a szerepjáték. Riporter és interjúalanya-szerepbe kellett bújnunk. Mi igyekeztünk belecsempészni egy kis humort is az előadásba, melyet értékelt a zsűri. A döntő zárásaképp harminc perc alatt össze kellett állítanunk egy ötperces színdarabot, kiragadva egy meghatározó élményt a korábban választott személy életéből. Ennél a feladatnál is törekedtünk a szellemességre, ami itt is sikerrel járt. Az utolsó feladatot követően a zsűri félrevonult értékelni. Kiderült, hogy hármas holtverseny alakult ki az első helyen! A zsűri kis idő múlva meghozta végső döntését, majd kihirdették, hogy a verseny győztese a 12 csapat közül a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium csapata, a D-faktor! Nagyszerű érzés volt, hogy a sok neves gimnázium közül épp a ceglédi nyerte el az első helyet és az értékes jutalmakat. A Mária Rádió szervezői igazán méltó körülményeket biztosítottak Esztergomban, a Szent Adalbert Képzési Központban a versenynek.

Köszönjük Gulyás Zoltán igazgató úrnak, hogy lehetővé tette azt, hogy részt vegyünk ezen a versenyen, és Vágó Sándor tanár úrnak a felkészítést, valamint dr. Kürti György tanár úrnak a segítőkészségét!

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Új lehetőségek nyílnak az erzsébetvárosi ingatlanpiacon

Budapest talán legpezsgőbb éjszakai életéről a legismertebb ez a...

Eltűnt Lázár Beatrix

Egy 17 éves lányt keresnek a nagykőrösi rendőrök. A fiatal...

Szabadfogású diákolimpia sikerek

Hétvégén két versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi birkózók....

Migránsok bukkantak fel Csemőben

Csemő Önkormányzata oldalán október 17-én késő délután felhívás jelent...

Lopássorozat Abonyban

Lopás miatt kell felelnie annak a 19 éves abonyi...