14.9 C
Cegléd
2024. május 4. szombat
spot_img

Titkos iratok Nagykőrösön

A Magyar Nemzet közölt cikket arról, hogy Nagykőrösön – miután a helyi MSZP nem fizetett bérleti díjat egy helyisége után – ott a tulajdonos kétes értékű „relikviákat” talált.

Öblítősdobozokban és szemeteszsákokban őrizték egy irodaházban a terjedelmes iratanyagot, amely a nagykőrösi baloldal 1956 utáni történetének lenyomatát képezi. A Magyar Nemzet szerint „kézzel írott kockás füzetek, géppel írott jegyzőkönyvek és feljegyzések, analóg fényképek, cirill betűs felirattal ellátott filmtekercsek, plakátok, összefirkált szóróanyagok, gyanús névjegyzékek, bontatlan levelek, őstermelői igazolványok, kórházi zárójelentések” hevertek szanaszét.

Az eset adatvédelmi aggályokat is felvet, hiszen kitöltött ajánlószelvények, telefonos választói névjegyzékek maradtak hátra, de találtak egy kockás füzetet is, amelyben a szimptaziánsaikat listázták. Maradtak hátra pártnyilvántartó kartonok (rajtuk személyi szám), rendőrségi jegyzőkönyvek másolatai, számlák és pénzügyi kimutatások, önkormányzati papírok és engedélyek. Az újság arra is felhívja a figyelmet: az 1990 előtt képződött dokumentumokat a párt köteles lett volna átadni a Magyar Nemzeti Levéltárnak, ám ezt nem tették meg.

A Magyar Nemzet írása itt olvasható…

Fotó: Nagykorosma.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...