34.1 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

Rózsák hétvégéje az Oázisban

Május 15-16-án Rózsák és levendulák hétvégéjét tartották a ceglédi Oázis Kertészeti Áruházban is. Az üzletben családi nappal, vásárral, tanácsadással és gyermekprogrammal várták a szépszámú kilátogatót.
– Nagy érdeklődés övezte az éppen most nyíló rózsákat, de nagy választékban kaphatók voltak levendulából készült ajándéktárgyak, csokrok is. Vendégeinket – a zöldfűszerek jegyében – mentás és epres limonádéval és fűszeres mártogatóval vártuk. A gyerekeknek Emily az idomított kutyus és gazdája Csilla tartott bemutatót. A kiskutya táncolt, kosárlabdázott, gördeszkázott a gyerekek bevonásával. – mesélt a programról Nándoriné Herczeg Judit áruházvezető.
Kérdésünkre, hogy melyek voltak a leggyakoribb kérdések, amelyeket a látogatók feltettek, kiderült, hogy a kertészeknek a metszés okozza a legtöbb gondot. – A levendula esetén tavasszal kell bátran, felére metszeni, majd az elvirágzott részeket levágni, akkor lesz szép tömör, dús a növény. A bokor- és parkrózsáknál vissza kell vágni az elvirágzott részeket, a futórózsáknál csak az elhervadt virágot, az ágyásrózsáknál pedig csak tavasszal kell metszeni, mert azok folyamatosan virágoznak. – tudtuk meg az áruház vezetőjétől.
Az Oázis következő akciója június 6-7-ei Hőmérséklet akció, amelyben minden növény árából annyi százalék kedvezményt adnak, ahány fokot a hőmérő mutat.
 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...