13.5 C
Cegléd
2024. május 5. vasárnap
spot_img

Elstartolt a Kossuth emlékkupa

Május 17-én tartották a nyársapáti Bognár Gokart Parkban a Kossuth emlékkupa első fordulóját. Az amatőr gokart versenyen öt súlykategóriában versenyeztek a férfiak, egy kategóriában a nők.
– A hat kategóriában húsz indulóval zajlott le ez a forduló. A ceglédiek és környékbeli falvak lakói mellett, Abony, Szolnok, Kecskemét, Törökszentmiklós, Kiskunfélegyháza településekről is érkeztek versenyzők. – tájékoztatott Bognár István, a park tulajdonosa. – Kiemelném az abonyi Tóth családot, ahol három induló is megszerezte az első helyet. Tóth Sándor, Tóthné Somodi Ildikó és ifj. Tóth Sándor is kategóriagyőztes lett.
A Tóth család tavaly egy balatoni nyaralás alatt fertőződött meg a benzingőzzel: – A fiammal gokartoztunk egyet a nyaraláskor, a kör végén megkérdeztük a tulajdonost, hogy milyen eredményt mentünk. Rábökött a kijelzőre, hogy a fiamé a pályacsúcs. A fiamé, aki akkor ült életében másodszor gokartban. Azután már nem volt megállás, a fiam és a feleségem azóta a Nemzeti Autósport Szövetség amatőr ligájában versenyeznek. De megvan az utánpótlás is, a 6 éves lányunkat Alexát sem lehet kiszedni a gokartból. Ezen a versenyen nem lehetett gyerekeknek indulni, úgyhogy várjuk a nekik kiírt viadalt.  – mesélte az építész-kivitelező édesapa.
A vasárnapi rendezvényen Kis Miklós Zsolt vidékfejlesztési államtitkár adta át a díjakat. A résztvevők mindegyike oklevélben részesült, az első három helyezett pedig érmet, a legjobb eredményt elérő hölgy és úr pedig kupát is kapott elismerésként.
A verseny második fordulójára június 14-én kerül sor, amire várják a jelentkezéseket. A kupa végeredményét az öt fordulóban elért helyezések alapján kapott pontok összesítésével állapítják meg, a Forma 1 versenyhez hasonlóan. A végeredményt a Kossuth Lajos születésének évfordulója alkalmából megtartott Ceglédi Kossuth Napok rendezvénysorozat idején adják át.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...