6.1 C
Cegléd
2024. október 23. szerda
spot_img

Elfogyott a pénz?

Cegléden működik egy CEKK (Ceglédi Elefántkölykök Kosárlabda Klub) nevű kosárlabda szakosztály, amit jó pár éve Filipowicz Kristóf vezet. 2015. március első felében egész éves kitartó edzésnek köszönhetően a serdülő korosztály bekerült az Országos „B” döntőbe.  Az „A” döntőbe az ország legjobb 8 csapata kerül be minden évben, a „B” döntőbe pedig a 9-16. helyekért mehet a kemény küzdelem. Ez a korosztály már három éve minden évben bekerül ebbe a 4 napos nemes küzdelembe.

2015. május 26-án az indulás előtt KETTŐ nappal Filipowicz úr egy elnökségi ülést hívott össze, melyben közölte, hogy elfogyott a szakosztály pénze, így a szülők segítségét kéri  az elutazáshoz szükséges kb. 300000 forint pénzösszeg előteremtéséhez.

Nekünk szülőknek a következők a kérdéseink: miért 2 nappal az indulás előtt kell ezt közölni, mikor hónapokkal előtte megtudta, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan, bejutott a csapat.

Továbbá, az utolsó héten, a gyerekek az egész évben rendelkezésre álló, Mezőgazdasági iskola tornatermét sem vehették igénybe, kitiltották őket onnan, mert a szakosztály nem fizette ki a bérleti díjat. Egy nap bemehettek a sportcsarnokba edzeni, de másnap, amikor a felnőtt csapat vezetőedzője, Cziczás László nagyvonalúan segítette volna őket a felkészülésben, már Filipowicz úr előzetes ígérete ellenére sem mehettek be immár a sportcsarnokba sem. Ekkor a Közgazdasági Szakközépiskola kinti futópályáján tartottak edzést.

Azt gondolom, ez a magatartás megengedhetetlen egy klubvezető pozíciójában. Minden szakosztály kerülhet szorult anyagi helyzetbe a szezon végére, de egy kis előretervezéssel talán zökkenőmentesebbé lehetett volna tenni a tizenéves, nagyon lelkes, sportolók felkészülését. A gyerekeknek a meccsekre kellene összpontosítani és nem azon izgulni, hogy egyáltalán részt tudnak-e venni a bajnokság döntőjén.

Cegléden szinte minden sportág nagyon alacsony költségvetésből kell, hogy gazdálkodjon, éppen ezért meg kellene becsülni az ilyen sikereket, amit ez a serdülő korosztály évek óta elér és nem újabb akadályokat gördíteni a gyerekek és szüleik elé az utolsó utáni pillanatban is. Most 2015.05.27. 12.04 perc van és még sok gyerek nem tudja, hogy holnap a bajnokság döntőjére tudnak-e menni Pécsre a csapattal, vagy az iskolai osztályukkal töltik a hét hátralévő részét. De: „a remény hal meg utoljára”.

A serdülő korosztályban játszó sportolók szülei

A fenti levélre Filipowicz Kristóf reagált. Válaszlevele itt olvasható…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Új lehetőségek nyílnak az erzsébetvárosi ingatlanpiacon

Budapest talán legpezsgőbb éjszakai életéről a legismertebb ez a...

Eltűnt Lázár Beatrix

Egy 17 éves lányt keresnek a nagykőrösi rendőrök. A fiatal...

Szabadfogású diákolimpia sikerek

Hétvégén két versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi birkózók....

Migránsok bukkantak fel Csemőben

Csemő Önkormányzata oldalán október 17-én késő délután felhívás jelent...

Lopássorozat Abonyban

Lopás miatt kell felelnie annak a 19 éves abonyi...