34.1 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

A CEKK-nek nem fogyott el a pénze

Néhány napja olvasói levél jelent meg oldalunkon, melyben a CEKK serdülő korosztályban játszó sportolók szülei hozták nyilvánosságra az egyesületben tapasztalt kifogásaikat. Az írásra reagálva lapunknak a CEKK elnöke, Filipowicz Krzysztof az alábbi reakciót küldte meg:

Tisztelt Olvasók! Érdekes cikket olvastam a Ceglédi Panorámában a CEKK pénzügyi helyzetét illetően. A cikk szerzője személyét fel nem fedve csak tájékozatlanságáról és rosszindulatáról tett tanúbizonyságot.
1. A CEKK nem szakosztály, hanem nonprofit közhasznú sportegyesület, amely vagyonnal nem rendelkezik. Tagdíjakból és támogatásokból tartja fent magát, gazdasági tevékenységet nem végez.
2. Elnökségi ülés szükség esetén bármikor összehívható. Legutóbb azért hívtam össze, hogy megoldást találjunk serdülő csapatunk elutazását illetően. Nem kértem a szülők pénzügyi segítségét, vagyis a levélben tett állítás nem fedi a valóságot. A CEKK-nek nem fogyott el a pénze, mert az Egyesülethez folyamatosan érkező támogatásokat használja fel a felmerülő költségek rendezésére. A támogatások azonban nem egyenletesen és folyamatosan érkeznek, ezért időnként akadnak átmeneti likviditási gondok, amelyeket az elmúlt 5 évben nekem és az elnökségnek mindig sikerült megoldani.
3. A Mezgáz iskola tornatermét évek óta – még ha késve is – mindig kifizettük. 3 évvel ezelőtt saját pénzünkből fel is újítottuk tornatermét, azóta is jó kapcsolatot ápolva az iskolával.
4. A CEKK illetve más klubok gazdálkodásáról és költségvetéséről a cikk szerzőjének fogalma sincs. A cikk írója szerint: „szinte minden sportág nagyon alacsony költségvetésből kell, hogy gazdálkodjon“. Valószínűleg nem tájékozódott arról, hogy 2014 őszén a korábbi Önkormányzat arról döntött, hogy az NB1A-s férfi kézilabda 35 millió forintban, a focit kb. 50 millióban, míg az NB1A-s női kosárlabda csapatunk, – mely a legfelsőbb bajnoki osztály 7. helyét szerezte meg – csak 3 millió forint támogatásban részesül! A CEKK örömmel fogadná, ha a cikk írója energiáját arra fordítaná, hogy segítse az egyesület még meglévő 40 milliós TAO keretének feltöltését, támogatók felkutatását.
5. Továbbá nyilatkozom, hogy a CEKK-nek soha egyetlen forintja sem volt a Hungária Zrt., vagy bármely más brókercégnél, ahogy azt kommentelők állítják.
Amennyiben a cikk szerzőjének az volt a célja, hogy Egyesületünk rossz hírét keltse, akkor gratulálok neki, sikerült. Ezen rosszindulatú híresztelések ellenére büszke vagyok arra, hogy vezetésem alatt, a CEKK játékosai kétszer Magyar Bajnokok lettek U23 korosztályban, utánpótlás csapataink rendre részt vesznek az Országos Döntőkön, ezüst és bronzérmet szerezve, illetve idei évi szereplésével felnőtt csapatunk a ceglédi csapatsportok közül a legjobb eredményt érte el (NB1A – 7.hely).
Filipowicz Krzysztof elnök – CEKK

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...