27.1 C
Cegléd
2024. július 22. hétfő
spot_img

Szárazföldi Military Parádé az ország közepén

„Idén a Tamás Tanya mintegy 40 hektáron ad otthont a rendezvényünknek. Sokszínűségről a programok széles kínálata és több csatatér is gondoskodik, amelyek nomád-, lovasbemutatókhoz kiválóan elő vannak készítve. Katonák és volt katonák a szervezők, ugyanakkor mindenkinek szól a toborozás, tehát minden korosztályt várunk, hiszen a military életérzésbe gyorsan bele lehet szokni, pláne ha mindenütt körülvesz a katonaélet izgalma. Magyar hagyományőrzés kiemelt figyelmet kap, nagyon széles repertoárral a honfoglalás kori hagyományoktól a mai hadviselésig. Több mint 30 magángyűjtő vesz részt a rendezvényen, amelynek a teljes programja http://hmfest.hu/oldalon érhető el. a II. világháború befejezésének 70. évfordulója alkalmából és a magyar honvédelem napja tiszteletére military gyermeknappal egybekötött látványos, új elemekkel teletűzdelt hagyományőrző katonai parádét szerveznek ismét.

A Parádén újra bemutatkozik 1000 év magyar hadviselése, de nem maradnak el a sport és szórakoztató programok, koncertek, sőt ez évtől kialakításra kerül az egyre dinamikusabban fejlődő úgynevezett „E-sport” barak is, ahol kipróbálhatják magukat a WOT (tankjáték.hu) és a CS:GO fanatikusok is. Európai hírű az a tény, hogy a Word of Tanks-ot képviselő Wargaming idei 13 európai turné állomása közé felvette a magyarországi HMFEST-et is, ahol bemutatkozik az MGT-20-as „gamer” PC kamionjuk is! „Nagy öröm számunkra, hogy a Honvédelmi Minisztérium ismét mellénk állt, s az idén már harcászati bemutatóval, katona zenekari fellépéssel, különböző technikák biztosításával és nem utolsó sorban, személyes jelenlétével is emeli rendezvényünk színvonalát.

A tábor már épül, a road-show-val már hetek óta úton vagyunk. Tavaly az volt a szlogenünk: Sorozd be magad 3 napra katonának! A felhívásra főleg diákok jelentkeztek, akik maguk építették sátrukat, alaki kiképzésen vettek részt, krumplit pucoltak, főztek, reggeli tornáztak. A visszajelzések és a résztvevők száma alapján nagy sikere volt a felhívásnak. A kiképzésben katonaviselt emberek és nyugalmazott rendőrtisztek irányították az újoncokat.”

A kulturális részeknek a nagyszínpad ad otthont idén is. Koncertek, kulturális bemutatók, előadások lesznek, valamint a hagyományőrzők, háborús aknamezőket, dioráma képeket alakítanak ki és mindent megtesznek azért, hogy igazi hipszter hangulat uralkodjon.

(A képen balról jobbra: Kun Attila a Hadi Hagyományőrzők alakulatok parancsnoka, Gondi Zoltán Táborok toborzások parancsnoka és Kovács Imre főszervező.)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Neked mennyire naprakészek az ismereteid?

Sokan úgy gondolják, hogy nem lehet nekik újat mutatni...

Tippek bidé vásárlásához

    A bidé még ma is sok család számára ismeretlen...

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....