32.1 C
Cegléd
2024. július 19. péntek
spot_img

Életéről, munkásságáról vallott a fotóművész

„Az egész fotós működésem alatt program szerint, tervszerűen dolgoztam. Az első ciklusom volt a pillanatok. Ebben minden megtalálható, a kitagadottak, a vetélkedés vége, a gyűlölködő, a magány tragédiája, a templomba, az utolsó tavasz tehát ebbe a témakörbe belefért minden.” – mondta Tóth István, az Évszázad Kiváló Fotóművésze.

Tóth István humoros történeteket is megosztott a közönséggel. Elmesélte milyen élményekkel gazdagodott Czóbel Béla, Barcsay Jenő, Illyés Gyula, Déri Tibor, és Patkós Irma portréfotózása során. Tóth István 52 országban állította ki képeit, 2200 kiállítása volt. Képeit világszerte elismerték, a legrangosabb művészi díjakat tudhatja magáénak. Tóth István új szenvedélyéről, a festészetről is mesélt. A fotózást abbahagyva 10 éven át hódolt a festésnek.

„Nem úgy festek, hogy a hátizsákot a hátamra veszem és elindulok, hanem otthon leülük az asztal mellé, ott van a festőállvány és fantáziából festegetek. Festek tanyát fenyőfával, tanyát kúttal, tanyát csirkékkel meg tyúkokkal.” – fogalmazott Tóth István. Tóth István után Nagy László Lázár, Kármán Sándor, Sárik Péter és Soltészné Lédeczi Judit lesznek a Czigle beszélgetések további vendégei.

(Forrás: ctv.hu – Fotó: Szokolai Attila)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...