34.9 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

Ceglédi fotósok sikere

Ebből a közel 2000 alkotóból mintegy 20 fő teszi ki a Ceglédi Fotóklub tagságának számát, akik közül is öten már biztosan kiállíthatnak a Magyar Fotográfia Napján, az egyébként minden évben a ceglédi Kossuth Múzeumban megrendezett augusztus 29-ei tárlaton. „A MAFOSZ Szalont – amire csak és kizárólag fotóklubok nevezhetnek – minden évben egyszer rendezik meg.” – kezdi a beszélgetést a fotóklub vezetője, Sallai Jutka. Tájékoztatásul elmondja: 24 képpel lehetett maximum pályázni (a klub tagságának számától függetlenül) és 1 fő maximum 3 képpel nevezhetett.

A 3 fős zsűri idén 60 fotóklub beküldött munkáit tekinthette meg – ebből érte el a második helyezést a Ceglédi Fotóklub, ami tavaly összetettben a harmadik helyen végzett. Sallai Jutka hozzáteszi: ez az egyetlen fotókluboknak szánt verseny Magyarországon, úgyhogy aki itt jó helyezéssel zár, az több, mint mérvadó lesz a szakma berkein belül. Mint mondja: nem volt még olyan év, hogy Cegléd ne pályázott volna, amióta van MAFOSZ Szalon.

A csoportos siker mellett a fotóklub még egy rangos eredményt is magáénak tudhat. Jelesül Sallai László egyik képének köszönhetően, ami egyéni kategóriában a legjobb helyezést érte el. „Ő kapta idén a legmagasabb pontszámot egy képre, ezzel megnyerve az egyéni versenyt.” – számol be a fotóklub vezetője. A rendszerről a teljesség kedvéért pár szóban: minden fotóklub fényképét górcső alá vették, azaz – bizonyos értelemben – nem csak csoportosan, hanem egyénileg is versenyeztek az alkotók. A 60 fotóklubtól a 3 fős zsűri elkezd minden képet pontozni és az alapján kiderül, mennyi lesz azon képek száma, melyek a MAFOSZ Szalon anyagát képezik majd. Ennek alapján érnek el helyezést a klubok, s – bizonyos értelemben – maguk az egyéni alkotók is.

A ceglédi fotósok közül egyébként 5 embernek 8 képe jutott be: Sallai László 3, Papp Elek 2, Péli László, Irházy Birdie Róbert és Töreki Zsolt pedig 1-1 képpel már biztosan ott lesz a falon a Magyar Fotográfia Napján a Kossuth Múzeumban nyár végén. A klub minden alkotójának szívből gratulálok és kívánom, hogy a jövő évben – helyezésüket tekintve – az egyenes arányosság elvét kövessék.

(A Ceglédi Fotóklub következő állomásaként a Komáromban levő testvér fotóklubuknak rendeznek kiállítást a Ceglédi Galériában egy hét múlva, június 16-án.)

Képek:

1. Sallai László – Ügető

2. Papp Elek – Egy szemfog

3. Irházy Birdie Róbert – Nyugalom

4. Töreki Zsolt – Misztikus

5. Sallai László – Segíts!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...