15.8 C
Cegléd
2024. június 13. csütörtök
spot_img

Szépkorúak Fesztiválja-csillagos ötös

Az eseményt Takáts László Cegléd város polgármestere nyitotta meg és adott alaphangulatot remek mondataival, melyből idézünk néhányat:

– A fiatalság nincs összefüggésben az évek számával, csak a lélek frissességével! Hogy mennyire igaza van Jean Webster amerikai írónak, arra itt most önök szolgáltatnak ékes bizonyítékot. A mai rendezvény már a címében is csodás, hiszen nem öregekről és fiatalokról, hanem szépkorúakról szól. A szépkorú szó, már önmagában is tiszteletet ébreszt mindannyiunkban. A kor valóban csak egy állapot, a test és a szellem frissessége mindig az egyénen múlik. Ép testben ép lélek, mondja a mondás. Boldog vagyok, hogy láthatom önöket ezen a szép napon! Ha egészséges a test, akkor egészséges a lélek is. Bevallom, egy kicsit irigylem önöket! Irigylem, mert fittyet hánynak az évek múlására, a mozgást és az egészséges életmódot helyezik előnybe. Vidáman mozognak, sportolnak, önök ettől erősek és ez erőt ad nekünk a fiatalabb generációknak is. Kívánom, hogy még sokáig éljenek közöttünk mosolyogva, egészségesen, testben és lélekben frissen! 

A cegledisport.hu-nak nyilatkozott Salga Péter a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára:

– Ez az évente megrendezett esemény másodszor van Cegléden. A résztvevők nagyon elégedettek a helyszínnel, mert könnyű megközelíteni akár tömegközlekedéssel, akár személyautóval érkeznek. Varázslatosan szép ez a kert és  mellette a csarnok és a strand megnyerte a résztvevők tetszését és miután a város vezetői is elégedettek, lehet, hogy hagyományossá válik a ceglédi helyszín. Úgy látom idén többen vannak, mint tavaly, pedig a tegnapi rossz idő biztosan otthon tartott néhány résztvenni szándékozót. Több, mint negyven féle olyan játékot és sportágat hoztunk ide, ami nem veszélyezteti a résztvevők egészségét. Nem kis kihívás ez, mert a régebben fiatal korosztálynak veszélyes a test-test elleni sport és a futó verseny, mert ott “szétszaladnák”magukat. Egy nevezési lapon közel kétszáz pecsétet lehet gyűjteni és bizony sokan lesznek, akiknek nem lesz elég egy füzet, mert egy-egy helyszínt többször is felkeresnek.

Megszólítottuk a fesztivál két legidősebb résztvevőjét. Varga Károly 89 éves és felesége Varga Károlyné 85 éves ceglédi lakosok. Milyen feladatokat végeztek el idáig?

– Még csak a helyszíneket jártuk körbe, most megyünk regisztrálni. Tavaly 105 pontot gyűjtöttünk össze. 

Mennyit mozognak a hétköznapokon?

– Ajaj! Nagy kertünk van, ott mindent megtermelünk és az éltet bennünket. Édesapám száz és fél évig élt, anyukán kilencven hatot. Én is szeretném, de egy kicsit már elfáradtam. 

Mennyire része az életüknek a sport?

– Fiatalon sportoltunk, a fiúnk is sportoló volt, a lányunk pedig testnevelő, így részesei voltunk a sportnak. Ma már csak a kertben mozgunk, ahol sok a tennivaló. Sajnáljuk azokat, akik csak a számítógép előtt ülnek és kerülik a testmozgást az időjárásra és mindenféle másra hivatkozva…

(Fotó: Szokolai Attila/cegledisport.hu)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...