15.8 C
Cegléd
2024. június 13. csütörtök
spot_img

Grillezés a tízemeletes tetején

Néhány napja négy fiatal rendezett grillezést az egyik Kossuth Ferenc utcai tízemeletes tetején. Az ötletet nem ők agyalták ki, a szomszéd négyemeletes tetején pár fiú rendszeresen rendez vacsorát. A különleges panorámával fűszerezett parti végül gyors véget ért, de a fiatalok azt mondják megérte: sehonnan sem olyan szép a városkép, mint a panelek tetejéről.

– A szomszéd nénik felhívták a közös képviselőt, hogy kihívják a rendőrséget, a tűzoltóságot, mert iszunk és drogozunk a ház tetején. A képviselő fel is jött, de nem számított arra a látványra, ami fogadta: egy elektromos grillezővel, négyen ültünk egy asztalnál és vacsoráztunk. – mesélte K. Dávid, aki barátnőjével és tűzoltó barátjával, valamint annak párjával „valósították meg” a rendhagyó pikniket. – Mindenesetre, ha már feljött, leküldött minket azzal, hogy ez szabályellenes. Nem vitatkoztunk, de nem igazán értjük mi volt a probléma: tűzvédelmi szabály pedig erre nincs, saját felelősségünkre mentünk fel, nem hangoskodtunk, nem zavartunk senkit. Külföldön ez egyébként népszerű és megszokott dolog, sőt most már egyre több helyen Magyarországon is: zöldterületet alakítanak ki, hintaszéket tesznek ki a lakók.

Természetesen megkerestük a ház közös képviselőjét Marosvári Károlynét is, miért tilos a háztetőn grillezni. – Egyelőre azért, mert nagyon rossz a tetőnk, és a járkálás csak tovább rontja az állapotát, jelenleg felújításra vár. – tájékoztatott minket a képviselő. – Ha készen lesz a tető felújítása, akkor lakógyűlésen kell dönteni arról, hogy – saját felelősségre – a lakók mire használhatják a tetőt. Megmondom őszintén én féltem a lakókat, félek, hogy valakit baj ér. A kulcs azonban ott van mindenkinél, mert ez menekülési útvonal is. Egyébként nem vagyok ellene, hogy a felújítás után a lakók tűzijátékot nézzenek, vagy éppen elfogyasszanak egy ebédet a ház tetején. Dunaújvárosban a felújítás után például gyönyörű, igazi pihenőövezet lett a panelok teteje.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...