34.9 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

250 új munkahely

Takáts László polgármester az aláíráskor úgy fogalmazott: az a város jövője szempontjából fontos és meghatározó. „Az önkormányzat az elmúlt időszakban többször kinyilvánította azt, hogy a gazdaságélénkítés, vállalkozásfejlesztés különösen fontos szempontnak tekinti a város jövője tekintetében és már az idei évi költségvetés megalkotásakor kinyilvánítottuk azt, hogy ezt az egyik legkiemeltebb célnak kívánjuk a következő ciklusban kezelni.” – hangzott el a sajtótájékoztatón. Mint mondta: külön célként tűzték ki, hogy azok a gazdasági szereplők, akik helyben szeretnének fejlesztéseket megvalósítani, munkahelyeket teremteni, azokat minden rendelkezésre álló eszközzel segíteni kívánják és fogják is a jövőben.

Térségünk országgyűlési képviselője, Földi László is köszöntötte a kezdeményezést. Elmondta: a széleskörű foglalkoztatottsághoz két dolog szükséges: egyrészt azok a vállalkozások, vállalatok, melyek komoly fejlesztéseket hajthatnak végre, akár uniós akár hazai forrásból, illetve hogy legyen megfelelő szakember a cégek működéséhez. „Örömömre szolgál, hogy ebben a választókerületben, Cegléden is egy teljesen magyar tulajdonú cég, az Ecseri Kft. egy olyan beruházást indít el, ami nem csak a termelést fogja szolgálni, nem csak munkahelyeket létesít, de komolyan részt vesz a szakképzésben is. Ennek a térségnek és Ceglédnek is egy kimelekedő beruházása indul el.” – mondta Földi László.

A tervek szerint tehát jövő év szeptemberétől már az új helyen is működhet az elsősorban gépipari alkatrészeket előállító cég.

(Fotó: Szokolai Attila)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...