6.1 C
Cegléd
2024. október 23. szerda
spot_img

A magyar irodalom nagyjai Erdélyben

A Tápiószőlős-Újszilvás Református Általános Iskola és Óvoda pedagógusai a tavalyi évben 1 147 500 Ft-ot nyertek tanulóik számára az idei osztálykirándulás lebonyolításához, 50 fő részére, A magyar irodalom nagyjai Erdélyben címmel. A pályázat előkészítő szakaszában előzetes feladatként önálló kutatómunkát kaptak a gyerekek. Majd csoportmunkában felelevenítették, hogy ki tud többet az Erdélyhez kapcsolható irodalmi személyekről. Vállalt fakultatív tevékenységként rendhagyó történelem- és földrajzórát tartottak az osztályfőnökök. Szerették volna azoknak a gyermekeknek az érdeklődését, kíváncsiságát felkelteni a várható kellemes élmények iránt, akik soha nem jártak még otthonuktól távol.

A négy napos kirándulásra 2015. május 13-án került sor. Jártak Nagyváradon, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Nagyenyeden, Nagyszalontán. Tisztelegtek Ady Endre, Áprily Lajos, Tamási Áron, Petőfi Sándor, Arany János emléke előtt. Összebarátkoztak a testvértelepülések hetedikeseivel, vagyis Buzásbesenyő és Oroszhegy diákjaival. Rendhagyó irodalomórán vehettek részt, és egy izgalmas futballmérkőzésen. Parajdon és Gyergyószárhegyen a nevelőotthon gyermekeivel töltöttek egy-egy napot. A diákok egyre közelebb kerültek egymáshoz, erősödött az összetartozás érzése. Élményekkel gazdagon tért haza a csapat, felébredt bennük a kíváncsiság az irodalom, a történelem, a földrajz iránt.

Az erdélyi osztálykirándulásról hazatérve egy lezáró, értékelő órát tartottak az osztályfőnökök. Néhány tanuló élménybeszámolót tartott, megtekintették a készített fotókat és levetítették a videofelvételeket.

Az iskola büszke arra, hogy tanulóikban erősödött az egymáshoz tartozás és a hazaszeretet érzése. Valamint arra, hogyazok a diákok is részt vehettek ebben az élményekkel teli kiránduláson, akik hátrányos helyzetük miatt nem juthattak volna el ezekre a régi, történelmi helyekre.De azt is fontosnak tartották, hogy a jó magatartású és jó tanulmányi eredményű, aktív tanulók érezzék, hogy számukra ez a kirándulás jutalom volt.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Új lehetőségek nyílnak az erzsébetvárosi ingatlanpiacon

Budapest talán legpezsgőbb éjszakai életéről a legismertebb ez a...

Eltűnt Lázár Beatrix

Egy 17 éves lányt keresnek a nagykőrösi rendőrök. A fiatal...

Szabadfogású diákolimpia sikerek

Hétvégén két versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi birkózók....

Migránsok bukkantak fel Csemőben

Csemő Önkormányzata oldalán október 17-én késő délután felhívás jelent...

Lopássorozat Abonyban

Lopás miatt kell felelnie annak a 19 éves abonyi...