34.1 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

Ceglédiek is eveztek a Magyar Vízitúrázás Napján

A Magyar Vízitúrázás Napja a Nemzetközi Duna Napon és az azt megelőző hétvégén második alkalommal került megrendezésre a Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség kezdeményezésére. Felhívás arra, hogy minél több felnőtt és gyerek, család és iskolai csoport próbálhassa ki a vízitúrázást, minél többen ismerjék meg a magyar vízi kultúrát és legyen belőlük vízitúrázó!

A vállalkozó kedvű ceglédieket a Pest Megyei Szabadidősport Szövetség és a Jezer Vízitúrák invitálta Tiszafüredre. A reggeli szemerkélő eső többeket visszariasztott az indulástól, így a vártnál kevesebb, mintegy 30 fő érkezett a kora délelőtti órákban a város szabad strandjára. A református általános iskola diákjai izgatottan várták az indulást testnevelő tanáraik vezetésével, de megjelentek a Laska Fesztivál strandfoci bajnokságán résztvevő csapatok közül kisorsolt szerencsés nyertesek is.

A program a mentőmellények, felszerelések kiosztásával kezdődött, majd rövid oktatás után mindenki vízre szállt. A résztvevők ízelítőt kaptak a vízitúrázás szépségeiből, a Tisza-tó változatos evezési lehetőségeiből, s hangulatos csatornákon csorogva ismerkedtek a gazdag növény- és állatvilággal. Volt minden, ami a túrázást izgalmassá és emlékezetessé teszi: borulás, szúnyogosba evezés, felröppenő bakcsó és szürke gém, találkozás horgászokkal és motoros ladikkal, evezés sulyomszőnyegen és tavirózsák között.

A visszaérkezőket a szervezők által helyben készített bográcsgulyás várta, melyet jóízűen fogyasztott el a fáradt, de élményekkel teli társaság.

A PEMESZ és a Jezer Vízitúrák minimum 15 fő jelentkezése esetén szívesen szervez fentiekhez hasonló egy- vagy többnapos programokat szeptember végéig. Időpont egyeztetés, jelentkezés az info@pemesz.hu vagy a vizitura@jezer.hu e-mail címen lehetséges.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...