15.8 C
Cegléd
2024. június 13. csütörtök
spot_img

Az Önkormányzat is nyilatkozott a menekültekről

Cegléden is megjelentek a menekült státuszt igénylő migránsok, akik Szegedről vasúton érkeznek és városunkban szállnak át Debrecen felé. Cegléd Város Önkormányzata – mint arról sajtóközleményében beszámol – felvette a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal és megtette a megfelelő lépéseket, hogy a Cegléden átszálló menekültek zavartalanul elhagyhassák a város vasútállomását.

“A város lakosainak biztonsága és a biztonságérzet megőrzése érdekében az önkormányzat felvette a kapcsolatot a rendőrség és a vasútállomás vezetőivel, hogy fokozott figyelemmel kísérjék a kialakult helyzetet. Így az állomáson folyamatos az egyenruhások jelenléte, a vasútőrök mellett rendőrök, közterület-felügyelők és polgárőrök is segítik a rend fenntartását. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal szegedi illetékesétől folyamatos tájékoztatást kap az önkormányzat az itt átszállók létszámáról. A kánikulára való tekintettel a város, a Vöröskereszt és önkéntesek bevonásával ásványvizet biztosít a debreceni vonatra várakozó menekültek számára.

Ceglédre minden óra 12 perckor érkezik a szegedi vonat, 11 óra előtt azonban nem jellemző a menekültek jelenléte, mivel kora délelőtt tudják benyújtani Szegeden a menekült státuszra vonatkozó kérelmeiket és csak ezután indulhatnak el a kijelölt menekülttábor felé. A legutolsó vonat este 10 óra után indul Debrecenbe, amellyel eddig el is hagyta minden menekült Ceglédet.” – szól a közlemény.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...