16.7 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Az Önkormányzat is nyilatkozott a menekültekről

Cegléden is megjelentek a menekült státuszt igénylő migránsok, akik Szegedről vasúton érkeznek és városunkban szállnak át Debrecen felé. Cegléd Város Önkormányzata – mint arról sajtóközleményében beszámol – felvette a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal és megtette a megfelelő lépéseket, hogy a Cegléden átszálló menekültek zavartalanul elhagyhassák a város vasútállomását.

“A város lakosainak biztonsága és a biztonságérzet megőrzése érdekében az önkormányzat felvette a kapcsolatot a rendőrség és a vasútállomás vezetőivel, hogy fokozott figyelemmel kísérjék a kialakult helyzetet. Így az állomáson folyamatos az egyenruhások jelenléte, a vasútőrök mellett rendőrök, közterület-felügyelők és polgárőrök is segítik a rend fenntartását. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal szegedi illetékesétől folyamatos tájékoztatást kap az önkormányzat az itt átszállók létszámáról. A kánikulára való tekintettel a város, a Vöröskereszt és önkéntesek bevonásával ásványvizet biztosít a debreceni vonatra várakozó menekültek számára.

Ceglédre minden óra 12 perckor érkezik a szegedi vonat, 11 óra előtt azonban nem jellemző a menekültek jelenléte, mivel kora délelőtt tudják benyújtani Szegeden a menekült státuszra vonatkozó kérelmeiket és csak ezután indulhatnak el a kijelölt menekülttábor felé. A legutolsó vonat este 10 óra után indul Debrecenbe, amellyel eddig el is hagyta minden menekült Ceglédet.” – szól a közlemény.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...