15.8 C
Cegléd
2024. június 13. csütörtök
spot_img

Izzadtságig…Tüzesen süt(ött) a nap sugára

Talán július és a nyár legforróbb napjain vagyunk túl. A hőmérő higanyszála igencsak üldözőbe vette a 40-es számot. Most még nem, bár aki augusztusban járt már a Harrani-sivatagban, Sevillában, netán a krétai Ierapetrában – ismerheti a 40 fokos forróság minden kellemetlenségét. Ahol azért közel a tenger, kevésbé elviselhetetlen a kánikula, mint mondjuk a Gerje mentén Cegléden, vagy Kecskeméten.

Napokon keresztül csak egyre magasabb maximum hőmérsékletet mutattak a hőmérők. Július 1-én 29,6 fokkal kezdődött, másnap egy tizeddel tovább emelkedett. De július 3-án 30,8 fok után 32,4; 36; 37 fok következett. Július 7-én 37,8 fok után a rekordot 38 fokkal értük el. És időközben – órákkal előtte, mint a meteorológiai előrejelzés közölte, a hidegfront elfoglalta a város légterét is. A napi maximum érték pontosan 12 fokkal csökkent!

Július első tíz napján röviden ez történt, de hány ember gyötrelme, egészségügyileg többlet fáradozása, vízfogyasztása járt ezzel? Csak reméljük, a város népességfogyását nem különösebben gyorsította fel az elmúlt másfél hét.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...