15.8 C
Cegléd
2024. június 13. csütörtök
spot_img

Újvárosi Tűzoltótábor

A tábor minden napja napirend alapján működött. Reggel az énektanítás kapta a főszerepet. A gyermekek lelkesen énekeltek, és ismerkedtek meg újabb és újabb énekekkel. A délelőtti Tízparancsolat tanítása után a bibliai igazság feldolgozása következett kiscsoportban. Itt a gyermekek elmélyülhettek az adott témában, kifejthették gondolataikat, véleményüket, és kérdéseket tehettek fel. A tanítást szabad játék követte, majd pedig – ebéd után – „tűzoltósegéd–képzésben” részesülhettek, melynek keretében megismerkedhettek a tűz veszélyeiről és a szükséges tennivalókról tűz esetén. Pénteken ellátogatott táborunkba a ceglédi tűzoltók két képviselője is, akik a megelőzésre hívták fel a figyelmet, és izgalmas történeteket meséltek. A gyermekek nagy figyelemmel hallgatták a tűzoltóképzést, érdeklődők voltak, és sok kérdést tettek fel a témával kapcsolatban.

Délután különböző kézműves foglalkozásokban vettek részt a gyerekek: készítettek tűzoltósisakot, könyvjelzőt, pillangót, karkötőt és más emléktárgyakat. A foglalkozások között természetesen jutott idő a játékra is. Lehetett csocsózni, pingpongozni, labdázni, tollasozni, ugrókötelezni és focizni. Csütörtökön délután pedig akadályversenyt szerveztünk hét csapatra bontva a társaságot, melyben ügyességi, gyorsasági feladatokban vetélkedhettek egymás között a gyerekek, de a megmérettetésben helyet kaptak az elméleti kérdések is. Az uzsonna után naponként sor került egy-egy missziós történetre is, melyekben misszionáriusok, tűzoltók példa értékű élettörténeteit, hőstetteit hallgathatták meg a gyerekek.

A sok és változatos program nagyon jó közösségformáló volt. A tábor nagyon jó hangulatban telt. Köszönet mindenkinek, aki részt vett a szervezésben és a lebonyolításban, a gyülekezet asszonyainak pedig a sok süteményért, finomságért. Soli Deo Gloria! Azaz: Egyedül Istené a dicsőség!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...